Εκδήλωση ενημέρωσης για την ποιότητα του αέρα στο Δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση ενημέρωσης για την ποιότητα του αέρα στο Δήμο Θέρμης



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Με αφορμή μια έκθεση η οποία δημοσιεύτηκε σε ιστοσελίδα ξένης ιδιωτικής εταιρείας σχετικά με την ποιότητα του αέρα σε διάφορες περιοχές του πλανήτη, δημιουργήθηκε μια εντελώς ψευδής και παραπλανητική εικόνα για την περιοχή του Δήμου Θέρμης, όσον αφορά κυρίως τη συγκέντρωση μικροσωματιδίων στην ατμόσφαιρα. 

Τόσο ο Δήμος, όσο και κορυφαίοι επιστήμονες στον τομέα του Περιβάλλοντος παρουσίασαν εμπεριστατωμένα στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν ότι όσα παρουσιάζονται στην αμφιλεγόμενη έκθεση της εταιρείας η οποία, σημειωτέον, εμπορεύεται μετρητές ατμοσφαιρικής ρύπανσης καθώς και συσκευές καθαρισμού του αέρα, είναι τελείως ανακριβή, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περιοχή του Δήμου Θέρμης.

Όλη η αλήθεια για την ποιότητα του αέρα στην περιοχή του Δήμου Θέρμης πρόκειται να παρουσιαστεί σε ειδική εκδήλωση ενημέρωσης η οποία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στις 20:00, στην αίθουσα θεάτρου του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης.

Αναλυτικά στοιχεία για τους ατμοσφαιρικούς ρύπους στην περιοχή θα παρουσιάσει ο Δρ. Ανδρέας Καζαντζίδης, καθηγητής, υπεύθυνος του Εργαστηρίου Φυσικής της Ατμόσφαιρας του Τμήματος Φυσικής στο Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Ο κ. Καζαντζίδης είναι ο επιστημονικός υπεύθυνος και του πρωτοποριακού προγράμματος THERMIAIR το οποίο υλοποιεί από τον Οκτώβριο του 2018 ο Δήμος Θέρμης, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών. 

Μέσω αυτού του προγράμματος καταγράφονται τα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα σε όλους τους οικισμούς του Δήμου, όλο το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο, μέσα από ένα πυκνό δίκτυο 28 μετρητών. Μάλιστα, τα δεδομένα των μετρήσεων είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε, σε πραγματικό χρόνο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.thermiair.gr.