Αξιέπαινη κίνηση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Κ.Σχολαριου να δημιουργήσουν «τράπεζα τροφίμων» για μαθητές με οικονομικά προβλήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αξιέπαινη κίνηση από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Κ.Σχολαριου να δημιουργήσουν «τράπεζα τροφίμων» για μαθητές με οικονομικά προβλήματα



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού και Νηπιαγωγείου Κάτω Σχολαρίου προχώρησε σε μία αξιέπαινη κίνηση.

 Συγκεκριμένα, ο σύλλογος σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς, σκεπτόμενοι με αλληλεγγύη, δημιούργησαν «τράπεζα τροφίμων» έτσι ώστε να μη μένει κανένα παιδί χωρίς κολατσιό κατά τη διάρκεια των ωρών που βρίσκεται στο σχολείο. 

Σοβαρό πρόβλημα αποτελεί για πολλά παιδιά η οικονομική αδυναμία που τους ωθεί να μη φέρουν κολατσιό μαζί τους, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις που τα σχολεία δεν έχουν επιλεχθεί να λάβουν γεύματα όπως το δικό μας. 

Έτσι με την κίνηση της τράπεζας τροφίμων θα υπάρχει πάντα κάτι για τα παιδιά που είτε δεν έχουν κολατσιό είτε για κάποιο λόγο τους έπεσε. 

Αυτή τη στιγμή, τον ανεφοδιασμό τον έχει αναλάβει ο Σύλλογος και την διανομή οι εκπαιδευτικοί, καθώς γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας το πού υπάρχει ανάγκη. 

Η τράπεζα περιέχει κριτσίνια σταφιδόψωμα και νερά ενώ αναμένεται με τη νέα σχολική χρονιά να μπουν και φρούτα.