Θέρμη: Ξεκίνησε το πλύσιμο των υπόγειων κάδων σε όλες τις Κοινότητες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Ξεκίνησε το πλύσιμο των υπόγειων κάδων σε όλες τις Κοινότητες

 

//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης
Σε καθαρισμό των υπόγειων κάδων απορριμμάτων οι οποίοι βρίσκονται στις Κοινότητες προχωρά ο Δήμος Θέρμης. 


Ειδικό όχημα του Δήμου με σύγχρονο εξοπλισμό και εργαζόμενοι της Καθαριότητας, θα βρίσκονται όλο το επόμενο χρονικό διάστημα και κατά τους θερινούς μήνες στους δρόμους, ακολουθώντας τα απορριμματοφόρα του δήμου στην διάρκεια της αποκομιδής και πλένοντας τους υπόγειους κάδους και τους εξωτερικούς χώρους γύρω απ’ αυτούς. 

Με τον προγραμματισμό που έχει γίνει από την Διεύθυνση Καθαριότητας και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Στέλιο Γκιζάρη, καθημερινά θα πλένονται κάδοι, κάτι που σημαίνει πως σε εύλογο και σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει ολοκληρωθεί το πλύσιμο όλων των κάδων.

Το τακτικό πλύσιμο των κάδων είναι η απάντηση σε ένα βασικό και απολύτως δικαιολογημένο αίτημα των συνδημοτών μας. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για ένα Δήμο πιο καθαρό και πιο φιλικό προς τους κατοίκους και τους επισκέπτες του. Για μας η καθαριότητα στο Δήμο μας και η διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είναι κεντρικός πυλώνας του σχεδιασμού μας,
σημείωσε ο κ. Γκιζάρης ο οποίος θα επιβλέπει την όλη διαδικασία.



Την Τετάρτη 26 Απριλίου πραγματοποιήθηκε το πλύσιμο και η απολύμανση των υπόγειων κάδων στην πλατεία Παραμάνα στη Θέρμη καθώς και πλύσιμο όλων των γύρω δρόμων.

«Γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια με το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου και όλα τα μέσα που διαθέτει η αρμόδια υπηρεσία να ικανοποιηθεί πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά το δίκαιο αίτημα των συνδημοτών μας για ένα δήμο με διασφαλισμένη την υγιεινή των κατοίκων του» τονίζει ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητα και υπενθυμίζει πως σε κάθε περίπτωση, είναι απαραίτητη η τήρηση των βασικών κανόνων καθαριότητας από τους πολίτες και ιδιαίτερα τους μήνες του καλοκαιριού».


Ενδεικτικά αναφέρεται πως:

➣Δεν πρέπει να αφήνουμε σκουπίδια έξω από τους κάδους. Ακόμη κι αν ο κάδος της γειτονιάς μας είναι γεμάτος, αναζητούμε τον αμέσως επόμενο κοντινό που βρίσκεται στα 30 μέτρα περίπου και αφήνουμε εκεί τα απορρίμματά μας και σε καμία περίπτωση δεν τα “πετάμε” έξω από ένα γεμάτο κάδο.

➣Χρησιμοποιούμε σακούλες απορριμμάτων τις οποίες δένουμε καλά.

➣Δεν μετακινούμε τους κάδους από τη θέση τους.

➣Χρησιμοποιούμε τα μικρά καλάθια των πλατειών και των πεζοδρομίων ΜΟΝΟ για τα μικρά αντικείμενα.

Η Ποιότητα Ζωής είναι υπόθεση όλων μας! 
Όλοι μαζί εργαζόμαστε για έναν καθαρό Δήμο.