Πώς να είστε υπομονετικοί με το νέο σας κουτάβι; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να είστε υπομονετικοί με το νέο σας κουτάβι;

 

Υπάρχουν τόσα πολλά που θέλετε να διδάξετε στο νέο σας κουτάβι, που μπορεί να σας φαίνονται υπερβολικά δύσκολα: εκπαίδευση συμπεριφοράς μέσα στο σπίτι, ύπνος κατά τη διάρκεια της νύχτας, να μην δαγκώνει, να μην μασουλάει και όλοι οι άλλοι κανόνες του σπιτιού που έχετε θεσπίσει.


Προσθέστε σε αυτό, τη φυσική περιέργεια και ενέργεια ενός κουταβιού και ίσως αρχίσετε να νιώθετε ότι δεν θα τα καταφέρετε ποτέ. Πρόκειται για μια διαδικασία εκμάθησης και για τους δυο σας.


Το κουτάβι είναι πρόθυμο να σας ευχαριστήσει και να καταλάβει τι αναμένεται από αυτό, αλλά πρέπει επίσης να μάθετε και εσείς να είστε υπομονετικοί, ήρεμοι και συνεπείς.


Τα σκυλιά αντιλαμβάνονται τις διαθέσεις των ιδιοκτητών τους.

Αν είστε αγχωμένοι, απογοητευμένοι και ανυπόμονοι, το κουτάβι σας το καταλαβαίνει και μπορεί να δυσκολεύεται να επικοινωνήσει μαζί σας. Θα ανταποκριθεί καλύτερα όταν είστε ήρεμοι, αισιόδοξοι και αποφασιστικοί.

Αν πιάνετε τον εαυτό σας να απογοητεύεται ή να χάνει την υπομονή του, πάρτε μια βαθιά ανάσα και ακολουθήστε μερικές απλές οδηγίες για να επανέλθετε στο σωστό δρόμο.


Συμβουλές υπομονής

♦ Προσπαθήστε να δείτε τη ζωή από την οπτική γωνία του κουταβιού σας. 
Έχει περιορισμένη κατανόηση του τι του ζητάτε- αυτό το νέο περιβάλλον εξακολουθεί να προκαλεί σύγχυση και δεν έχει ακόμη μεγάλο έλεγχο της συμπεριφοράς του. 
Αν του αντιδράτε με δυνατή, θυμωμένη φωνή ή με αυστηρό χειρισμό, είναι απίθανο να σας εμπιστευτεί και να ανταποκριθεί θετικά.

♦ Αν αρχίσετε να χάνετε την υπομονή σας, κάντε ένα διάλειμμα. 
Ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείτε και να πάρετε μερικές βαθιές αναπνοές ηρεμίας. 
Ή μπορείτε να τον τοποθετήσετε απαλά στο κλουβί του ή στον περιφραγμένο χώρο του και να δώσετε στον εαυτό σας χρόνο να χαλαρώσει και να ηρεμήσει.

♦ Κατανοήστε τα χαρακτηριστικά συμπεριφοράς και την ιδιοσυγκρασία της φυλής. 
Αν έχετε διαβάσει καλά για τη φυλή του κουταβιού σας, θα είναι πιο εύκολο να συνεργαστείτε με τις φυσικές του τάσεις παρά κόντρα σε αυτές.

♦ Περάστε πολύ χρόνο με το κουτάβι σας. 
Η δημιουργία δεσμού και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης θα το διευκολύνουν να μάθει ποιες είναι οι προσδοκίες σας και ίσως μειώσουν το επίπεδο απογοήτευσής σας.

♦ Η εξάσκηση κάνει το τέλειο. 
Μπορεί να μην καταλάβει αυτό που του διδάσκετε την πρώτη φορά ή ακόμα και την πέμπτη φορά. Αλλά με υπομονή και συνέπεια, του δίνετε την ευκαιρία να πετύχει. Και μην ξεχνάτε να τον επαινείτε, ακόμη και για τις μικρές νίκες.

♦ Φέρνοντας αυτή την αξιολάτρευτη πηγή χαράς και ενέργειας στο σπίτι σας αλλάζει η ζωή σας και όχι πάντα με τον αναμενόμενο τρόπο. 

Έχετε κατά νου ότι προσπαθείτε να του διδάξετε καλές συνήθειες εφ’ όρου ζωής και αυτό δεν θα συμβεί από τη μια μέρα στην άλλη. 

Η υπομονή, η συνέπεια και η εξάσκηση θα σας βοηθήσουν να γίνετε ένας καλός ιδιοκτήτης και το κουτάβι σας ένα καλομαθημένο σκυλάκι μέλος της οικογένειας.

mypet.gr