Μίκρα: Ο άσχημος καιρός έκανε δύσκολο το βράδυ των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας - Που επενέβησαν για βοήθεια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μίκρα: Ο άσχημος καιρός έκανε δύσκολο το βράδυ των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας - Που επενέβησαν για βοήθεια



//Ανακοίνωση Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Μίκρας

Η αναμενόμενη επιδείνωση του καιρού και κυρίως οι πολύ συχνές ραγδαίες νεροποντές, προκάλεσαν μεγάλη αναστάτωση και προβλήματα στην περιοχή μας. 

Η ομάδα μας ευρισκόμενη συνεχώς σε επιφυλακή στην βάση μας και σε συντονισμό με την αντιδημαρχία πολιτικής προστασίας του Δήμου Θέρμης, έσπευσε να βοηθήσει σε αυτοκίνητα που κόλλησαν σε λάσπες, να ελέγξει επικίνδυνες διαβάσεις οχημάτων καθώς και σε δύο περιπτώσεις πτώσης δένδρων, σε Τρίλοφο και Πλαγιάρι. 

Στην δεύτερη περίπτωση, μετά από ενημέρωση από τον Πρόεδρο του Πλαγιαρίου, μάθαμε ότι μία πολύ μεγάλη αμυγδαλιά, ξεριζώθηκε τελείως και έφραξε τοπική οδό δημιουργώντας πρόβλημα στην μετακίνηση των κατοίκων. 

Η ομάδα μας με 6 μέλη, μαζί με το πυροσβεστικό μας και 4 οχήματα μελών, έσπευσε σε βοήθεια των ανδρών της ΕΚΑΜ, στην κοπή του δένδρου με χρήση αλυσοπρίονων. Κυρίως όμως κάνοντας χρήση τον "εργάτη" οχήματος μέλους μας, συνετέλεσαν ουσιαστικά στην απομάκρυνση του κορμού και στην μεταφορά με τα χέρια, μεγάλων μερών αυτού. 

Μετά από συντονισμένη προσπάθεια όλων, άνοιξε τελείως ο δρόμος και επιστρέψαμε στην βάση μας.