Ενισχύονται με εξοπλισμό οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ενισχύονται με εξοπλισμό οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:
 
Η Αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και το «Δίκτυο για την Υποστήριξη της λειτουργίας και την εκπαίδευση των εθελοντικών Ομάδων Πολιτικής Προστασίας σε θέματα φυσικών καταστροφών» (ΔΥΟΠΠ), πραγματοποίησαν την Πέμπτη 27 Μαΐου, στην έδρα της ΔΥΟΠΠ (2ο χλμ. Θέρμης – Τριαδίου), εκδήλωση με θεματικό περιεχόμενο την Πολιτική Προστασία. 

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, έγινε:

– Παρουσίαση του Ρυμουλκούμενου Οχήματος (τύπου τρέιλερ) Αντιμετώπισης Πλημμυρών / Έντονων Καιρικών Φαινομένων / Πολλαπλών Λειτουργιών που προμηθεύτηκε η ΔΥΟΠΠ, μέσω του Διασυνοριακού Έργου “eOUTLAND”, του Προγράμματος INTERREG V-A “Greece-Bulgaria 2014-2020”

– Τελετή Παράδοσης – Παραλαβής πέντε Συρόμενων Πλατφορμών (Trailers) Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών στους Δήμους – Μέλη της ΔΥΟΠΠ (Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Κομοτηνής, Νεάπολης – Συκεών, Πυλαίας – Χορτιάτη).


Ακολούθησε παρουσίαση – επίδειξη Άσκησης Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality) με την εκπαιδευτική ψηφιακή πλατφόρμα προσομοίωσης “XVR Simulation for Safety & Security” στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα για τις ανάγκες της Άσκησης. 

Η παρουσίαση αυτή αποτελεί τον επίλογο μιας δράσης που ανέλαβε το Αυτοτελές Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θέρμης και υλοποιήθηκε από την εταιρεία (IVRSC) International Virtual Reality Simulation Centre – XVR HELLAS TEAM, παρέχοντας εκπαίδευση και εξειδικευμένη κατάρτιση επιχειρησιακών και τακτικών επιπέδων έκτακτης ανάγκης ήδη σε 60 υπαλλήλους και Εθελοντές του Δήμου Θέρμης που εμπλέκονται σε θέματα Πολιτικής Προστασίας. 

Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η βελτίωση της ικανότητας των εμπλεκομένων στην αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών, στη διαχείριση κρίσεων και στη λήψη αποφάσεων, μέσω της τεχνολογίας της Εικονικής Πραγματικότητας (Virtual Reality).

Κατά την εκδήλωση ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος εξήρε το έργο των εθελοντών ευχαριστώντας τους για την προσφορά τους, τόσο στο επίπεδο της εποπτείας στα όρια του δήμου, όσο και της ουσιαστικής συνδρομής τους στα περιστατικά όπου διαπιστώνεται ανάγκη, στα οποία, όπως σημείωσε, τις περισσότερες φορές σπεύδουν πρώτοι εκείνοι.

Τόνισε πως «είναι καθοριστική η συμβολή των Εθελοντών στην οργάνωση και σωστή λειτουργία της Πολιτικής Προστασίας» και υπογράμμισε πως «ο δήμος Θέρμης θα συνεχίσει να μεριμνά για την ενίσχυση του πολύτιμου έργου τους με όλα τα απαραίτητα μέσα και εργαλεία».

Ο κ. Παπαδόπουλος ευχαρίστησε τους Εθελοντές που προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες καθώς και τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Πολιτικής Προστασίας Κομοτηνής Θέμη Τζενετίδη που παραβρέθηκε στη χθεσινή εκδήλωση αλλά και συνολικά τη δημοτική αρχή Κομοτηνής που δίνει το «παρών» σε κάθε εκδήλωση.

Την εκδήλωση παραλαβής των πέντε ρυμουλκούμενων οχημάτων αντιμετώπισης πλημμυρικών και έντονων καιρικών φαινομένων πολλαπλών λειτουργιών παρακολούθησαν επίσης ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Θέρμης και Νεάπολης Συκεών, Κώστας Κουγιουμτζίδης και Τάσος Τσακιρίδης αντίστοιχα, ο επιστημονικός υπεύθυνος της ΔΥΟΠΠ Καθηγητής εφαρμοσμένης Γεωφυσικής Γεώργιος Βαργενέζης καθώς και οι Εθελοντικές Ομάδες Πολιτικής Προστασίας από τους δήμους Θέρμης, Πυλαίας Χορτιάτη, Νεάπολης Συκεών, Ωραιοκάστρου κ.ά.