Πώς να καθαρίσετε το γκριλ σας σαν επαγγελματίας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να καθαρίσετε το γκριλ σας σαν επαγγελματίαςΌση απόλαυση μας προσφέρει η ψησταριά μας όταν ψήνουμε σε αυτή ζουμερά μπέργκερ ή τις αγαπημένες μας μπριζόλες, άλλη τόση δυσαρέσκεια μας δημιουργεί όταν πρέπει να την καθαρίσουμε.

 Μια διαδικασία που σίγουρα κανείς δεν απολαμβάνει, ωστόσο, επιβεβλημένη για το επόμενο μπάρμπεκιου στο σπίτι.

Ακόμη κι αν δεν νιώθετε ιδιαίτερη χαρά όταν την καθαρίζετε, πρέπει να το κάνετε, καθώς αν μείνουν απομηνάρια άνθρακα σε αυτή την επόμενη φορά που θα ψήσετε η ψησταριά σας θα ζεσταθεί άνισα, κάτι που σημαίνει ανομοιόμορφο ψήσιμο. Ειδικά όταν πρόκειται για γκριλ αερίου, τα οποία διαθέτουν άλλα εξαρτήματα, ο καθαρισμός τους πρέπει να γίνεται ακόμη πιο λεπτομερής.

Επιπλέον, αν η ψησταριά σας δεν είναι καθαρή θα έχει επίπτωση στη γεύση του φαγητού σας, καθώς τα παλιά σωματίδια των τροφών που ψήσατε σε αυτή παγιδεύουν βακτήρια και κακές γεύσεις.

Για να την καθαρίσετε σωστά, λοιπόν, θα χρειαστείτε 
  • έναν κουβά, 
  • ένα σύρμα, 
  • λίγο σαπούνι, 
  • ένα σφουγγάρι,
  • λευκό ξύδι και 
  • μαγειρική σόδα 
και να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:

► Ζεστάνετε την ψησταριά σας και αφήστε την να κάψει τις βρωμιές που βρίσκονται πάνω της και στη συνέχεια, για την ασφάλειά σας, αφήστε να κρυώσει.

► Χρησιμοποιήστε μια βούρτσα, νερό και σαπούνι για να καθαρίσετε την σχάρα.

► Εάν δεν έχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα, μπορείτε με ένα πανάκι να την καθαρίσετε με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι, ένας θαυματουργός συνδυασμός που απομακρύνει όλους τους λεκέδες.