Δήμος Θέρμης: Υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δήμος Θέρμης: Υποχρέωση καθαρισμού των οικοπέδων ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου

 

Την υποχρέωση των δημοτών να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου υπενθυμίζει η Διεύθυνση Ανακύκλωσης – Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Θέρμης. 

Ειδικότερα, σε σχετική ανακοίνωση της Διεύθυνσης μεταξύ άλλων επισημαίνεται ότι οι δημότες – ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, υποχρεούνται σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου, δηλαδή από 01-05-2024 ως 31-10-2024, να καθαρίσουν τους χώρους αυτούς από χόρτα, άχρηστα υλικά και σκουπίδια, καθώς αποτελούν εστίες εκδήλωσης πυρκαγιάς. 

Στους ίδιους χώρους απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, η απόρριψη τσιγάρων και άλλων εύφλεκτων υλών.

Σε περίπτωση δε, μη συμμόρφωσης των υπόχρεων αναφορικά με τον καθαρισμό των οικοπέδων, αυτοί θα βρίσκονται αντιμέτωποι με τις σχετικές ποινικές διαδικασίες και τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα.

Σημειώνεται, ότι ο καθαρισμός των οικοπέδων είναι υποχρεωτικός, σύμφωνα με τα όσα ορίζουν το άρθρο 94 παρ. 1 περ. 26 εδαφ. β’ του Ν. 3852/2010 «Καλλικράτης», η υπ’ αριθμόν 4/2012 Πυροσβεστική Διάταξη αλλά και το άρθρο 433 του Ποινικού Κώδικα.

Η παράλειψη της υποχρέωσης καθαρισμού των οικοπέδων συνεπάγεται επιπλέον και τον καταλογισμό της δαπάνης καθαρισμού τους, στο πλαίσιο του αυτεπάγγελτου καθαρισμού τους από τους Δήμους.

Ο Δήμος Θέρμης και η Διεύθυνση Πρασίνου και Περιβάλλοντος απευθύνουν έκκληση προς όλους τους πολίτες να ανταποκρίνονται στην υποχρέωσή τους για τον καθαρισμό των οικοπέδων τους και προσβλέπει στη συνεργασία των δημοτών. 

Παράλληλα υπενθυμίζει σε όλους ότι κάθε ολιγωρία είναι σε βάρος του Περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών. 

Για επιπλέον ενημέρωση – πληροφορία οι συνδημότες μας μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2310 478010, ή να στέλνουν μήνυμα στο email της υπηρεσίας: prasino@thermi.gov.gr

Ο καθαρισμός των οικοπέδων, εκτός από το γεγονός ότι αποτελεί υποχρέωση βάσει νόμων και διατάξεων, αποτελεί πάνω απ’ όλα πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο και τους συμπολίτες μας. 

Καθαρίζουμε τα οικόπεδά μας. 
Κρατάμε το δήμο μας καθαρό και ασφαλή. 
Προφυλάσσουμε τη δική μας ζωή και των συμπολιτών μας.