Η σχολή χορού Δήμου Θέρμης παρουσιάζει: "Το δικό μας...παραμύθι" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η σχολή χορού Δήμου Θέρμης παρουσιάζει: "Το δικό μας...παραμύθι" στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Πάνω από 600 μικροί και μεγάλοι χορευτές!
Η σχολή χορού Δήμου Θέρμης παρουσιάζει :
"Το δικό μας...παραμύθι"

📌5-6-7 Μαϊου
🔗Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
🔖 Είσοδος : 5 €
Προπώληση  https://www.viva.gr/tickets/dance/i-sxoli-xorou-dimou-thermis-parousiazei-to-diko-mas-paramythi/

Ο Ίνγκμαρ Μπέργκμαν είπε κάποτε: «Η διαφορά ανάμεσα στο ψέμα και στο παραμύθι είναι ότι το ψέμα σε βοηθά να υπεκφεύγεις τις δυσκολίες της ζωής, ενώ το παραμύθι να τις αντιμετωπίζεις».
Πόσο μάλλον όταν όλο αυτό έρχεται να δέσει τόσο γλυκά με την εξωστρέφεια του χορού. 

Εμείς στη Δημοτική Επιχείρηση Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης διαπιστώνουμε πόσο σημαντική είναι η δυνατότητα να εκφραζόμαστε μέσα από τον Χορό και κάθε τέχνη ή άθλημα. 

Είναι τεράστια η χαρά μας να βλέπουμε τα παιδιά μας να ανθίζουν και να μας παρουσιάζουν τέτοιες παραστάσεις. Να φτιάχνουν τα δικά τους παραμύθια! Είναι μεγάλη η ευγνωμοσύνη μας ,για το γεγονός ότι διαθέτει η Επιχείρηση μας τέτοιες δασκάλες χορού , οι οποίες βλέπουν το επάγγελμά τους ως λειτούργημα. 

Είναι τέλος, μεγάλη η ικανοποίηση που νιώθουμε , όταν εξελίσσουμε την αναγνωρισμένη Σχολή Χορού Θέρμης , που ήδη μετρά 14 χρόνια ανοδικής πορείας. Σας ευχαριστούμε για την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη."

Γιώργος Αγγέλου
Πρόεδρος Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού,
Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης


ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΗΣ 
Αναγνωρισμένη από το Κράτος

Η Σχολή Χορού της Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ. ξεκίνησε το 1986. Σήμερα στα τμήματα χορού του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης και των Κέντρων Πολιτισμού όλων των οικισμών του Δήμου φοιτούν περίπου 600 σπουδαστές. Από τον Οκτώβριο του 2007 η έδρα της σχολής μεταφέρθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Τριαδίου, σε ένα κτίριο ειδικά διαμορφωμένο σύμφωνα με τις επίσημες προδιαγραφές του Υπουργείου Πολιτισμού για σχολή μπαλέτου.

Τα μαθήματα γίνονται από διπλωματούχους καθηγητές σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών που καθορίζεται από το Υπουργείο και απευθύνονται σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους χορευτές. Σκοπός της Σχολής Χορού είναι η σωστή εκγύμναση, η άρτια κατάρτιση, η ανάπτυξη της ευλυγισίας, η αρμονία κινήσεων, η σωστή αίσθηση του χώρου, η καλλιέργεια του ομαδικού πνεύματος και γενικότερα η επαφή των σπουδαστών με την τέχνη του χορού.

Η Σχολή Χορού διοργανώνει «ανοιχτά μαθήματα» για τους γονείς κατά την διάρκεια του σχολικού έτους. Κάθε χρόνο λαμπερές παραστάσεις χορού ολοκληρώνουν τη συστηματική και με αγάπη διδασκαλία του χορού στα νεαρά μας ταλέντα, ενώ συμμετοχές σε καλλιτεχνικούς αγώνες και φεστιβάλ έχουν στεφθεί με επιτυχία. 

Επιπλέον κατά τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούνται σεμινάρια για παιδιά και ενήλικες σε διάφορα είδη χορού, που ως στόχο έχουν την εξέλιξη των γνώσεων και την τεχνική κατάρτιση των μαθητών.

Στη Σχολή Χορού λειτουργούν τα εξής τμήματα:
📍 Κλασικό Μπαλέτο
📍 Σύγχρονος Χορός
📍 Μοντέρνος Χορός
📍 Hip-Hop | Latin | Ρυθμική - Ενόργανη | παιδικό, κορασίδων
📍 Προεπαγγελματικό | προετοιμασία σπουδαστών για Ανώτερες Επαγγελματικές Σχολές με συνοδεία πιάνου