Μάθημα κηπουρικής για τα παιδιά του Κ. Σχολαρίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μάθημα κηπουρικής για τα παιδιά του Κ. Σχολαρίου

 

Μάθημα… κηπουρικής είχαν σήμερα Παρασκευή 7 Απριλίου οι μαθητές και οι μαθήτριες του δημοτικού σχολείου Κάτω Σχολαρίου. 

Τα παιδιά συμμετείχαν στην περιβαλλοντική δράση την οποία συνδιοργάνωσαν η Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και την υποστήριξη του γεωπόνου Κλαούντιο Μοντίν ο οποίος κατοικεί στο Κάτω Σχολάρι.


Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν σήμερα την ευκαιρία να ενημερωθούν από το γεωπόνο για τη διαδικασία συλλογής σπόρων και εν συνεχεία τη φύτεψη τους σε γλαστράκια. 

Ο κ. Μοντίν εξήγησε στα παιδιά πως να συλλέγουν τους σπόρους από τα πιο αντιπροσωπευτικά φυτά της αρεσκείας τους και στη συνέχεια πως να προχωρήσουν στη διατήρησή τους με τη σπορά. 


Στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής δράσης τα παιδιά αρχικά έβαλαν χώμα στα γλαστράκια τα οποία είχε φροντίσει να μεταφέρει στο σχολείο η Διεύθυνση Πρασίνου του δήμου Θέρμης, στη συνέχεια άνοιξαν τρύπες με το δάχτυλό τους και έβαλαν μέσα τους σπόρους που διάλεξαν, τους οποίους προσέφερε ο κ. Μοντίν. 

Μόλις ο σπόρος βλαστήσει οι νεαροί «κηπουροί», ανανέωσαν το ραντεβού τους για τη μεταφύτευση των βλαστών σε ένα ειδικό παρτέρι που έχει επιλεγεί από το σχολείο ώστε να μπορέσουν να αναπτυχθούν και να μεγαλώσουν.



Τη δράση παρακολούθησαν η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κάτω Σχολαρίου Νίκος Ζήσης, εκπρόσωποι του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και εκπαιδευτικοί του σχολείου.