Ποια επιδόματα αυξάνονται κατά 8% μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ποια επιδόματα αυξάνονται κατά 8% μετά τις ανακοινώσεις Μητσοτάκη




Αυξάνονται κατά 8% τα αναπηρικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ όπως ανακοίνωσε χθες ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην εκδήλωση με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα-Πρόοδος-Προοπτική».
Ξέροντας ότι οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν αντισταθμίζοντας ένα μέρος του πληθωρισμού δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Γι’ αυτό και επέλεξα ως τελευταία και συμβολική κίνηση της παρούσας κοινοβουλευτικής θητείας την άμεση αύξησή τους κατά 8%. Ενισχύοντας έτσι 200.000 συμπολίτες μας με το μέρισμα που μας επιτρέπει η καλή πορεία της οικονομίας
 σημείωσε ο Πρωθυπουργός.


Ποια επιδόματα ΟΠΕΚΑ αυξάνονται

Συνολικά 10 είναι τα αναπηρικά επιδόματα που θα αυξηθούν κατά 8%, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», ενισχύοντας έτσι σχεδόν 200.000 πολίτες.


Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τα εξής επιδόματα:

– Επίδομα κίνησης.
– Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κλπ.
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία.
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση.
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου.
– Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή-δρεπανοκυτταρική-μικροδρεπανοκυτταρική κλπ) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κλπ), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS).
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων.
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης.
– Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.
– Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

Με βάση τις πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η αύξηση θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο