Έρχεται μεγάλο Φεστιβάλ για παιδιά, γονείς – Με δεκάδες παιχνίδια την Κυριακή 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις. - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έρχεται μεγάλο Φεστιβάλ για παιδιά, γονείς – Με δεκάδες παιχνίδια την Κυριακή 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις.
Ένα φεστιβάλ αφιερωμένο στα παιδιά έρχεται να δώσει ζωντάνια στη Θεσσαλονίκη! Ο λόγος για το «1ο Hoppy Festival» που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Μαΐου στον χώρο του Νόησις.

«Σκοπός μας είναι να φέρουμε τους μικρούς μας φίλους σε επαφή με τον αθλητισμό τις τέχνες και ταυτόχρονα να προσφέρουμε ποιοτική ψυχαγωγία για όλη την οικογένεια. Είδαμε πως υπήρχε ένα κενό στα φεστιβάλ για παιδιά προσχολικής ηλικίας και έτσι σκεφτήκαμε μια γιορτή που να περιλαμβάνει δράσεις και για αυτά. Έτσι ετοιμάσαμε ένα πλούσιο πρόγραμμα για παιδιά από 1 έτος έως 12 ετών. Το HOPPY FESTIVAL θα ανάδειξη την αξία του παιχνιδιού ως αναγκαίου στοιχείου για την ανάπτυξη των παιδιών», δήλωσε στο TyposThes ο Κωνσταντίνος Τίκης εκ μέρους των διοργανωτών της εκδήλωσης.

Και συμπλήρωσε: «Στο πρόγραμμά μας έχουμε μια μεγάλη ποικιλία παράλληλων δράσεων, από τις οποίες μπορεί κανείς να επιλέξει επί τόπου αυτές που του ταιριάζουν καλύτερα, πάντα με την καθοδήγηση έμπειρων εκπαιδευτών αλλά και τη βοήθεια των γονιών-συνοδών όπου χρειάζεται».

Για να πάρετε μια ιδέα του τι θα γίνει σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης οι μικροί επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν και να διασκεδάσουν με: Επιδείξεις bmx, Ping pong , teqball, Τοξοβολία, Επιδείξεις με σαπουνόφουσκες, face painting, παραστάσεις τσίρκου κ.α., Μαγειρική από την faganoula.

Θα μπορούν να συμμετέχουν σε: βιωματικές δράσεις και δημιουργικά εργαστήρια, Διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων , Το Φιδάκι της υγιεινής διατροφής, Εργαστήρια γεμάτα μουσική, Προσκοπικά παιχνίδια, Εικαστικά εργαστήρια, Yoga kids, Παιχνίδια με μουσική και κίνηση.

Θα δουν Χορευτικές επιδείξεις και Μουσικές χορωδίες του Δήμου Θέρμης.

Και Hoppy football tournament με ΠΑΟΚ και Βιεϊρίνια

Επίσης, όπως μας είπε ο κ. Τίκης, «τo Hoppy football tournament θα πραγματοποιηθεί με φόντο τις ιστορικές εγκαταστάσεις της ΧΑΝΘ την επόμενη ημέρα, στις 6 Μαΐου. Πρόκειται για ένα τουρνουά ποδοσφαίρου σε συνεργασία με το paok action την ΧΑΝΘ και τις ακαδημίες του Αντρε Βιεϊρίνια».

Για καλό σκοπό

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φεστιβάλ στηρίξει τον Σύλλογο Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματικές Ασθένειες Β.Ελλάδος «ΛΑΜΨΗ». Η Φανή Μουρατίδου εκπροσωπώντας την «ΛΑΜΨΗ» ανέφερε στο TyposThes: «ο σύλλογός μας ασχολείται με τον παιδικό καρκίνο και την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτόν. Το Hoppy Festival θα ενισχύσει την “ΛΑΜΨΗ” και θα δώσει την ευκαιρία σε περισσότερους γονείς να ενημερωθούν για τον παιδικό καρκίνο, αλλά και στα παιδιά να περάσουν μια μέρα γεμάτη από δράσεις που σχετίζονται με τον αθλητισμό, την διατροφή και την υγεία».

 Σημειώστε:

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Θέρμης και θα έχει ως επίκεντρο τη διατροφή, την υγεία, τον αθλητισμό, τις επιστήμες. Θα το παρουσιάσουν στους μικρούς και μεγάλους μας φίλους ο παρουσιαστής-ραδιοφωνικός παραγωγός- συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς και η παρουσιάστρια-αθλητική δημοσιογράφος Ευγενία Γήτα.

Ένα σημαντικό κομμάτι του Φεστιβάλ θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του ΝΟΗΣΙΣ με δωρεάν ομιλίες από εγκεκριμένους επιστήμονες. Οι ομιλίες απευθύνονται σε γονείς παιδιών σχολικής ηλικίας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τους σε θέματα που τους αφορούν σε σχέση με τον γονικό τους ρόλο.

On the spot!

Street Food Corner : Στο χώρο του ΝΟΗΣΙΣ θα υπάρχουν Επιλεγμένες επιχειρήσεις της πόλης. Τα Donkey garden, Pizza tonino και Planetarium θα είναι εκεί για να χορτάσουν και να ξεδιψάσουν οι επισκέπτες , και θα παρουσιάσουν προσαρμοσμένα μενού για παιδιά και γονείς.

Chill Οut Αrena : Καλαίσθητα τραπεζοκαθίσματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας όπου παιδιά και γονείς θα μπορούν να ξεκουραστούν ή να καταναλώσουν προϊόντα από το street food corner.

Music Corner : Καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει μουσική επένδυση με αγαπημένα παιδικά τραγούδια από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Χρήσιμα

-Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς.

-Με το εισιτήριο εισόδου τα παιδιά θα έχουν δωρεάν συμμετοχή σε όλες τις δραστηριότητες από το πρωί έως το τέλος του Φεστιβάλ.

-Μέρος των εσόδων του Φεστιβάλ θα διατεθεί για τη στήριξη του έργου της «Λάμψης»

-Κόστος εισιτηρίου: 3 ευρώ για όλους και δωρεάν για παιδιά κάτω των 2 ετών και ΑΜΕΑ

-Με το εισιτήριο δεν εξασφαλίζεται η είσοδος στις αίθουσες του ΝΟΗΣΙΣ.

-Δωρεάν πάρκινγκ στον χώρο του ΝΟΗΣΙΣ (μέγιστος αριθμός θέσεων πάρκινγκ: 600).

Περισσότερα: www.hoppyfestival.gr