Θέρμη: Στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή των 4 διαρρηκτών σε μονοκατοικία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Στη δημοσιότητα το βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή των 4 διαρρηκτών σε μονοκατοικία




Βίντεο ντοκουμέντο από την εισβολή των τεσσάρων διαρρηκτών σε μονοκατοικία στον δήμο Θέρμης έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Οι άγνωστοι δράστες σήκωσαν χρηματοκιβώτιο που περιείχε το ποσό των 247.000 ευρώ.

Το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου του 2022 οι δράστες, όπως φαίνεται στο βίντεο των 45 δευτερολέπτων που δημοσιεύει το newsit.gr, πηδούν την πόρτα της αυλής του ακινήτου στην περιοχή της Θέρμης, στην ανατολική Θεσσαλονίκη, και τρέχοντας φτάνουν στη μονοκατοικία.

Όλοι τους έχουν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με κουκούλες και μάσκες, ενώ φορούν και γάντια. Στα χέρια τους κρατούν κατσαβίδια, λοστό, ακόμα και βαριοπούλα, προκειμένου να σπάσουν το σημείο που θα επιλέξουν για να μπουν στο εσωτερικό της μονοκατοικίας.

Θα σταματήσουν μπροστά από μία μπαλκονόπορτα την οποία με τη βοήθεια των παραπάνω διαρρηκτικών εργαλείων θα την ξηλώσουν και θα μπουν στους κύριους χώρους του σπιτιού. Από εκεί θα αρπάξουν το χρηματοκιβώτιο με τα 247.000 ευρώ και θα εξαφανιστούν.


Την υπόθεση θα αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Τα στελέχη της συγκεκριμένης υπηρεσίας με μεθοδικές έρευνες θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να φτάσουν στην ταυτοποίηση δύο εκ των τεσσάρων δραστών.

Πρόκειται για σεσημασμένους Έλληνες ηλικίας 36 και 35 ετών. Έτσι οι άνδρες του Τμήματος Εγκλήματος κατά της Ιδιοκτησίας σχημάτισαν δικογραφία για διακεκριμένη κλοπή. 

Η σχετική δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια η υπόθεση παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, ο οποίος διέταξε την προφυλάκιση του 36χρονου.