17ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» - Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

17ος Διεθνής Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» - Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία


Έτοιμοι να ζήσουμε την κορυφαία γιορτή του αθλητισμού της Βορείου Ελλάδος, τον 17ο Διεθνή Μαραθώνιο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, που θα πλημμυρίσει τους δρόμους της Θεσσαλονίκης από το πρωί με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων όλων των ηλικιών.


Είμαστε όλοι προσκεκλημένοι στην υποδοχή της Αλεξάνδρειου Ειρηνοδρομίας το Σάββατο 29 Απριλίου στις 16.30 στην Πλατεία Επταλόφου. 

Η Αλεξάνδρειος Ειρηνοδρομία θα ξεκινήσει από την Αρχαία Πέλλα και με 15 διαφορετικούς σταθμούς στη διαδρομή της θα καταλήξει στην παραλία της Θεσσαλονίκης, συμβολίζοντας την προσπάθεια του ανθρώπου για σωματική και πνευματική ολοκλήρωση και την αέναη αγωνία του για το αγαθό της ειρήνης και τον διάλογο μεταξύ των λαών.

Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων - Μενεμένης κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, μαζί με επιλεγμένους αθλούμενους των αθλητικών προγραμμάτων του Δήμου, θα μεταφέρουν κλάδο ελιάς σύμβολο ειρήνης και νίκης μέχρι την Πλατεία Επταλόφου.



Ενώ την Κυριακή 30 Απριλίου στις 9.00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί ο Δρόμος Υγείας 10.000μ του 17ου Διεθνούς Μαραθώνιου ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – bwin, με αφετηρία το Δημοτικό Στάδιο Αμπελοκήπων “Κωνσταντίνος Καραμανλής” (μνημείο δρομέων-αφετηρία 10.000μ.) και θα καταλήξει στο Λευκό Πύργο Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμος διοργανώνει και συμμετέχει στην εκκίνηση των 10χλμ, ο οποίος συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον λόγω μαζικότητας και συμμετοχής. 

Η διαδρομή είναι επισήμως πιστοποιημένη από την IAAF, όπως και αυτή του Μαραθωνίου.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας- Παιδείας- Αθλητισμού- Πολιτισμού και στη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών – Καθαριότητας – Περιβάλλοντος εργάζονται πυρετωδώς για την άψογη διεξαγωγή των αγώνων.

Στην ιστοσελίδα http://atgm.gr της διοργάνωσης, υπάρχουν όλες οι πληροφορίες για την ιστορία του Μαραθώνιου «Μέγας Αλέξανδρος» και για τον τρόπο συμμετοχής σε αυτή τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, του πολιτισμού και του περιβάλλοντος.