Για να κάνετε τα κόκκινα αβγά σας ξεχωριστά! 10 απλά βήματα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Για να κάνετε τα κόκκινα αβγά σας ξεχωριστά! 10 απλά βήματα
Παλιά, καλή και δοκιμασμένη μέθοδος για τη διακόσμηση των αβγών με σχέδια από όμορφα φύλλα και φρέσκα μυρωδικά όπως ο μαϊντανός κι ο άνηθος. 

Αν έχετε λίγο χρόνο στη διάθεσή σας και μερικά παλιά καλσόν για κόψιμο, μην το σκέφτεστε.Τη Μεγάλη Πέμπτη που βάφουν τα αβγά, επιχειρήστε το!Τα υλικά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι πολλά. Το «καλλιτεχνικό» αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί από τη φαντασία και το χρόνο που θα διαθέσετε. 


Δέκα απλά βήματα είναι:

1. Διαλέγετε φρέσκα φυλλαράκια από φυτά ή μυρωδικά της επιλογής σας. Βασιλικός, μαϊντανός, φύλλα τριανταφυλλιάς ή άνηθος μπορούν να αποτυπωθούν πολύ όμορφα στην επιφάνεια του αβγού.

2. Κόβετε ένα λεπτό καλσόν ή τούλι από μπομπονιέρα σε κομμάτια που το καθένα θα χωράει και από ένα αβγό.

3. Βράζετε τα αβγά σας ακολουθώντας προσεκτικά τα βήματα για το βρασμό αβγών που προορίζονται για βαφή.

4. Όταν βράσουν τα αβγά, τα βγάζετε προσεκτικά από την κατσαρόλα και τα τοποθετείτε σε μπολ που προηγουμένως έχετε βάλει στεγνή και καθαρή πετσέτα ή στρώσεις από χαρτί κουζίνας. Τα σκουπίζετε καλά και με προσοχή για να μην σας σπάσουν.

5. Μοιράζετε τα φυλλαράκια που θα επιλέξετε στα κομμάτια από τούλι ή καλσόν και ακριβώς πάνω σε αυτά τοποθετείτε τα αβγά. Τα δένετε σφιχτά χρησιμοποιώντας ένα κομμάτι χοντρή κλωστή. Φροντίζετε το τούλι ή το καλσόν να εφαρμόζουν πολύ καλά στο αβγό. Αν αυτό δε γίνει, το φύλλο θα ξεκολλήσει από το αβγό και το σχέδιο δεν θα σχηματιστεί.

6. Ετοιμάζετε τη βαφή σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

7. Βάζετε τα τυλιγμένα αβγά στην κατσαρόλα που έχετε τη βαφή και τα αφήνετε στο χρόνο που γράφουν οι οδηγίες.

8. Απλώνετε απορροφητικό χαρτί στον πάγκο σας. Βγάζετε ένα ένα τα αβγά με τρυπητή κουτάλα από την κατσαρόλα προσεκτικά και τα τοποθετείτε στο χαρτί.

9. Τα αφήνετε να στεγνώσουν πολύ καλά και αφαιρείτε την κάλτσα ή το τούλι φορώντας γάντια για να μην βάψετε τα χέρια σας. Αφαιρείτε και τα φυλλαράκια κι αφήνετε τα αβγά να στεγνώσουν.

10. Βάζετε λίγο λάδι σε ένα κομμάτι βαμβάκι και γυαλίζετε προσεκτικά τα αβγά σας.

Καλή επιτυχία!