Σκύλος: 10 ράτσες που δεν πέφτει το τρίχωμα τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Σκύλος: 10 ράτσες που δεν πέφτει το τρίχωμα τουςΘέλετε να υιοθετήσετε ένα σκύλο αλλά διστάζετε γιατί τα περισσότερα μαδούν, πέφτει το τρίχωμα τους και σκέφτεστε το χρόνο που θα αφιερώνετε για το καθάρισμα του σπιτιού σας;

Κι όμως, αυτό δεν είναι πρόβλημα αφού υπάρχουν πολλές φυλές σκυλιών που δεν χάνουν ούτε μία τρίχα από το τρίχωμά τους ή μαδούν ελάχιστα.

Σας παρουσιάζουμε 10 μικρά ή μεσαίου μεγέθους σκυλάκια που είναι κατάλληλα για εσάς καθώς δεν θα χρειάζεται να είστε συνεχώς με μία σκούπα στο χέρι. Εσείς δεν έχετε παρά να βρείτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο!


01. Yorkshire Terrier (Γιορκσάιρ Τεριέ)Παιχνιδιάρικη και φιλική προσωπικότητα. Από τα πιο δημοφιλή μικρόσωμα σκυλιά. Μη σας ξεγελάει η αξιολάτρευτη του φιγούρα, μέσα του κρύβει έναν εργατικό και κυνηγό. Πρόκειται για μια από τις πιο δημοφιλείς ράτσες σε ολόκληρο τον κόσμο. Μαδάει δύσκολα!

02. Bichon Frise (Μπισόν Φριζέ)Είναι ένα μικρόσωμο πλάσμα, παιχνιδιάρικο και τρυφερό, που δεν μαδάει σχεδόν καθόλου. Το κατάλευκο τρίχωμά του και τα μαύρα του μάτια θυμίζουν λούτρινο παιδικό παιχνίδι. Είναι ένας θαυμάσιος σύντροφος για την οικογένεια.

03. Maltese (Μαλτέζ)Τα Μαλτέζ είναι έξυπνα, ζωηρά, ναζιάρικα σκυλιά. Είναι ιδανικά για οικογένειες με παιδιά. Με τη σωστή φροντίδα και περιποίηση, το τρίχωμά τους θα παραμείνει απαλό και το πάτωμά σας καθαρό αφού δεν μαδάει εύκολα.


04.Affenpinscher (Αφενπίντσερ)Μην σας ξεγελάει το μικρό του μέγεθος, καθώς είναι ένας πολύ θαρραλέος σκύλος. Το πλούσιο τρίχωμά του μαδάει ελάχιστα, επομένως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως βρείτε τρίχες στα ρούχα σας ή στο πάτωμα.

05. Shih Tzu (Σιχ Τσου)Το πανέμορφο αυτό σκυλάκι έχει απαλό και μακρύ διπλό τρίχωμα. Είναι ιδανικό κατοικίδιο για όσους θέλουν συντροφιά και είναι από τα σκυλιά που δεν χάνουν εύκολα το τρίχωμά τους. Το συναντάμε σε χρυσό, σκούρο και ανοιχτό καφέ, άσπρο και μαύρο χρώμα.

06. Brussels Griffon (Γκριφόν Βρυξελλών)Εάν λατρεύετε τα χάδια και τις αγκαλιές με τα ζώα, δεν έχετε παρά να υιοθετήσετε ένα Γκριφόν Βρυξελλών. Είναι μικρό σε μέγεθος και δεν απαιτεί ιδιαίτερη περιποίηση. 
Οι φυλές των Γκριφόν είτε με απαλό τρίχωμα είτε με πιο σκληρό, δεν μαδούν εύκολα και χρειάζονται ελάχιστη περιποίηση.

07. Basenji (Μπασέντζι)Το Μπασέντζι είναι φυλή κυνηγετικού σκύλου. Το μέγεθός του είναι από μικρό έως μεσαίο. Είναι ιδιαίτερα ευφυής, όμως επειδή είναι ανεξάρτητος από τη φύση του θα πρέπει πριν τον αποκτήσετε να έχετε ενημερωθεί γι’ αυτόν και να ακολουθήσετε τις συμβουλές που θα σας δώσει ένας εκπαιδευτής. 
Το τρίχωμά του είναι λείο, δεν χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και πάνω απ΄όλα δεν μαδάει.

08. Havanese (Χαβανέζ)Ζωηρός, χαρούμενος, κοινωνικός, αξιαγάπητος. Τα Χαβανέζ είναι πολύ φιλικά με όλους και εκπαιδεύονται εύκολα. Χρειάζεται εβδομαδιαίο βούρτσισμα και είναι από τα κατοικίδια που δεν μαδούν καθόλου.

09. Bolognese (Μπολονέζ)Το Μπολονέζ συγκαταλέγεται στα σκυλιά που δεν μαδούν και είναι ιδανικά για μία οικογένεια. Είναι μικρόσωμος και λίγο άτακτος. Του αρέσει να παίζει με την οικογένεια και να συμμετέχει στις δραστηριότητές της. Χρειάζεται έναν ιδιοκτήτη που να διαθέτει υπομονή και συνέπεια.

10. Poodle (Πουντλ)Έξυπνο με ενδιαφέρουσα προσωπικότητα. Εύκολο στην εκπαίδευση. Δεν χάνει τρίχωμα που τον καθιστά ιδανικό σύντροφο για ανθρώπους με αλλεργία. Στη γαλλική γλώσσα, οι σκύλοι Πουντλ ονομάζονται Caniche, ονομασία βασισμένη στη λέξη cane η οποία σημαίνει θηλυκή πάπια. 
Οι σκύλοι Πουντλ είναι συνδεδεμένοι με το νερό!