Πλέι οφ Super League 1: Τι σημαίνει κάθε θέση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πλέι οφ Super League 1: Τι σημαίνει κάθε θέση για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια



Τα πλέι οφ της Super League 1 ξεκινούν το ερχόμενο Σαββατοκύριακο και αναμένεται να είναι τα πιο αμφίρροπα των τελευταίων ετών.

Τέσσερις ομάδες και συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ διεκδικούν με αξιώσεις το πρωτάθλημα, την ώρα που το ενδιαφέρον στρέφεται και στα ευρωπαϊκά εισιτήρια, μιας και η Ελλάδα θα έχει πέντε εκπροσώπους τη νέα σεζόν στα Κύπελλα Ελλάδας.

Αυτό σημαίνει πως μόνο μία ομάδα θα μείνει εκτός Ευρώπης, με τη μάχη να είναι ανάμεσα στον Άρη και τον Βόλο.


Πάμε να δούμε τις υπόλοιπες θέσεις:

Ο πρωταθλητής Ελλάδας θα συμμετέχει στον τρίτο τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League μέσω του γύρου των πρωταθλητών, οι αγώνες του οποίου διεξάγονται 8-9 και 15 Αυγούστου. Εάν προκριθεί θα πάει στα πλέι οφ, όπου θα διεκδικήσει την είσοδο στους ομίλους.

Σε περίπτωση αποκλεισμού θα πάει στα πλέι οφ του Europa League και σε περίπτωση δεύτερου αποκλεισμού κατευθείαν στους ομίλους του Conference League. Ο πρωταθλητής έχει δηλαδή σίγουρη την ευρωπαϊκή συμμετοχή.

Η δεύτερη ομάδα των πλέι οφ θα πάρει το εισιτήριο για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League, στον δρόμο των μη πρωταθλητών, με τους αγώνες να διεξάγονται 25/26 Ιουλίου και 1/2 Αυγούστου.

Το επόμενο καλό εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League προορίζεται για την ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο. Αν πάντως, ο Κυπελλούχος είναι πρώτος ή δεύτερος στα πλέι οφ, τη θέση στο Europa League θα πάρει ο τρίτος των πλέι οφ. Η ομάδα αυτή θα μπει στη δράση στις 10 και 17 Αυγούστου.

Ο τρίτος και ο τέταρτος των πλέι οφ, αλλά και ο πέμπτος εφόσον ο Κυπελλούχος τερματίσει στις δύο πρώτες θέσεις των πλέι οφ, θα συμμετέχουν στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Conference League, παίζοντας στις 27 Ιουλίου και 3 Αυγούστου.