Δραστικά μέτρα από την Google για τους απρόσεκτους οδηγούς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Δραστικά μέτρα από την Google για τους απρόσεκτους οδηγούς



Όσο αυξάνονται τα συστήματα που μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή του οδηγού, τόσο οι εταιρίες θα αναζητούν τρόπους για να μειώσουν στο ελάχιστο το φαινόμενο αυτό.

Αποτελεί πλέον κοινό τόπο ότι τα αυτοκίνητά μας έχουν γίνει μία κινούμενη πλατφόρμα διασκέδασης και ψηφιακής επικοινωνίας. Εκεί που παλαιότερα ο οδηγός είχε να διαχειριστεί μόνο τον δρόμο (άντε, και ένα κασετόφωνο…) τώρα είναι δέκτης δεκάδων πληροφοριών που διαρκώς προσπαθούν να του αποσπάσουν την προσοχή.

Η Google, η οποία σιγά-σιγά γίνεται ο κύριος πάροχος όλων αυτών των νέων συστημάτων στα αυτοκίνητά μας, έχει αποφασίσει ότι δεν θέλει οι καταναλωτές να χρησιμοποιούν την τεχνολογία με ανεύθυνο τρόπο.

Και για τον σκοπό αυτό κατέθεσε μία πατέντα για ένα νέο σύστημα το οποίο θα μπορεί να απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες των συστημάτων πολυμέσων και των κινητών τηλεφώνων όταν το αυτοκίνητο βρίσκεται εν κινήσει. Και να αφήνει μόνο σε λειτουργία το σύστημα πλοήγησης.

Το σύστημα θα διαθέτει έναν αισθητήρα ο οποίος θα διαπιστώνει αν ο οδηγός βρίσκεται σε κίνηση και τότε θα απενεργοποιεί όλες τις λειτουργίες που θα μπορούσαν να του αποσπάσουν την προσοχή.

Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλές συσκευές, όπως κινητά τηλέφωνα και smartwatches τα οποία έχουν αυτή την λειτουργία “οδήγησης” η οποία κλείνει διάφορες λειτουργίες που θα μπορούσαν να μπερδέψουν τον οδηγό.

Το σύστημα της Google θα είναι αρκετά εξελιγμένο και θα βρίσκεται μέσα στον επεξεργαστή της κάθε συσκευής.

Χάρη στην χρήση εξελιγμένου λειτουργικού θα μπορεί να καταλάβει πότε ο χρήστης είναι ο οδηγός του οχήματος ώστε να αδρανοποιεί τις λειτουργίες και πότε είναι επιβάτης έτσι ώστε να τον αφήνει να τις χειρίζεται.

Η όλη προσπάθεια της Google μοιάζει ενδιαφέρουσα και σίγουρα αξιέπαινη, καθώς η σύγχρονη τεχνολογία έχει πολλές φορές αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκά.

Δεν λείπουν όμως και εκείνοι που λένε ότι η Google βρίσκει έναν ακόμα τρόπο ώστε να μπει ακόμα πιο βαθιά στον χώρο της αυτοκίνησης και να κυριαρχήσει και σε αυτόν τον τομέα.