Στην Πολωνία το δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+ - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στην Πολωνία το δημοτικό σχολείο Νέου Ρυσίου στο πλαίσιο του προγράμματος ERASMUS+

 


Την εβδομάδα 20-24 Μαρτίου 2023, αντιπροσωπεία από δύο εκπαιδευτικούς και τέσσερις μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου Νέου Ρυσίου, επισκέφθηκε την Πολωνία και συγκεκριμένα σχολείο που βρίσκεται στη Zlotoryja, στο πλαίσιο της πέμπτης κινητικότητας του προγράμματος ERASMUS+ “Little Prince Embracing his European Friends on Challenged Earth”. 

Τα παιδιά φιλοξενήθηκαν από οικογένειες της περιοχής και παρακολούθησαν δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος κατά τις οποίες συμμετείχαν ενεργά σε διάφορα εργαστήρια εξασκώντας την αγγλική γλώσσα και δημιουργώντας κοινωνικούς δεσμούς με τα παιδιά από την Πολωνία αλλά και από άλλες χώρες, όπως Ιρλανδία, Ισπανία, Κροατία και Ιταλία, τα οποία επίσης φιλοξενήθηκαν σε οικογένειες της περιοχής.

Στη διάρκεια εκδήλωσης όλες οι χώρες παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους και μία διαφήμιση από τη θεματική ενότητα για την ανισότητα των δύο φύλων. 


Στον ελεύθερο χρόνο τους τα παιδιά ξεναγήθηκαν στην ιστορική παλιά πόλη της Zlotoryja, στο εργοστάσιο Vitbis με χριστουγεννιάτικες χειροποίητες γυάλινες μπάλες και στο Wroclaw με τα πρωτότυπα αγάλματα των νάνων. 

Επίσης συμμετείχαν σε εργαστήρια εξόρυξης χρυσού και απόλαυσαν διαδραστικά παιχνίδια με πίξελς.