Θέρμη: Εκδήλωση με συμμετοχή έξι χορωδιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Εκδήλωση με συμμετοχή έξι χορωδιών, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης


H ποίηση δίνει χρώμα στα λόγια που πολλές φορές δεν θέλουμε να πούμε, στα γράμματα που ντρεπόμαστε να γράψουμε. 

Δίνει οστά στην ελπίδα που είχε χαθεί μέσα στους φόβους και τις ανησυχίες που μας τρώνε, αφήνει το μυαλό να ταξιδέψει σε μέρη που ούτε είχαμε φανταστεί. Η ποίηση είναι η ζωή και όλα της. Γι’ αυτό ας αρπάξουμε την ποίηση απ’ το χέρι και ας μην την αφήσουμε ποτέ. Άνθρωποι του κόσμου, νιώστε την ποίηση να σας γεμίζει. 

Η αρχική έμπνευση της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, ανήκει στον Έλληνα ποιητή Μιχαήλ Μήτρα, ο οποίος το φθινόπωρο του 1997 πρότεινε στην Εταιρεία Συγγραφέων να υιοθετηθεί ο εορτασμός της ποίησης στην Ελλάδα, όπως και σε και σε άλλες χώρες, και να οριστεί συγκεκριμένη μέρα γι’ αυτό.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης οι χορωδίες του δήμου Θέρμης κάνουν το 6ο αφιέρωμα ποίησης με κείμενα από τη μαέστρο των χορωδιών Ελευθερία Μεταξά, δικές της χορωδιακές επεξεργασίες, καθώς και πρωτότυπες νέες συνθέσεις μελοποιημένων ποιημάτων σύγχρονων βραβευμένων ποιητών, το Σάββατο 18 Μαρτίου 2023 και Ώρα 20.00, στο Δημοτικό Θέατρο Θέρμης.


Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν οι χορωδίες:

1. Παιδική χορωδία κέντρου πολιτισμού Ταγαράδων

2. Μικτή Πολυφωνική χορωδία «Θερμαΐδες»

3. Νέα χορωδία Καλαμαριάς, μαέστρος Κωστής Παπάζογλου

4. Μικτή Πολυφωνική χορωδία κέντρου πολιτισμού Νέας Ραιδεστού

5. Μικτή Πολυφωνική χορωδία κέντρου πολιτισμού Ταγαράδων

6. Μικτή Πολυφωνική χορωδία κέντρου πολιτισμού Πλαγιαρίου

Στη συνοδεία πιάνου θα είναι η Νάνσυ Αραμπατζή,στο μπουζούκι ο Αντώνης Μπαλάσκας, ενώ Μαέστρος των χορωδιών και την επιμέλεια κειμένων έχει η Ελευθερία Μεταξά.

Στο πλαίσιο του 6ου αφιερώματος Ποίησης θα γίνει απαγγελία κειμένων, από την υπεύθυνη του Κέντρου Πολιτισμού Ταγαράδων Όλγα Ευταξία.