Γιατί ο σκύλος μας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Γιατί ο σκύλος μας ακολουθεί παντού μέσα στο σπίτι;

 

Ο σκύλος είναι ένα συντροφικό πλάσμα και έχει απόλυτη ανάγκη την επαφή με τον άνθρωπο. 


Γιατί όμως ένας σκύλος γίνεται η σκιά του κηδεμόνα του και τον ακολουθεί παντού;


Διαβάστε παρακάτω τους 6 λόγους:

1. Του προσφέρετε αυτά που τον κάνουν ευτυχισμένο

Πολύ συχνά, τα σκυλιά ακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους, επειδή κατά το πέρασμα του χρόνου αυτή η συμπεριφορά ενισχύθηκε από εκείνους. 

Για παράδειγμα, εάν ένας σκύλος έχει μάθει ότι τα ευχάριστα πράγματα που τον κάνουν χαρούμενο (φαγητό, λιχουδιές, βόλτα, παιχνίδι, χάδια) του τα προσφέρει ένα συγκεκριμένο άτομο, είναι πολύ πιθανό να τον ακολουθεί συνεχώς παντού, κάθε φορά που μετακινείται μέσα στο σπίτι.


2. Λατρεύουν την συντροφιά σας

Ένας από τούς πιο προφανείς λόγους είναι ότι, πολύ απλά, τα περισσότερα σκυλιά λατρεύουν τη συντροφιά των ανθρώπων. 

Κατά τη διάρκεια της εξημέρωσης ο στόχος ήταν, οι σκύλοι να γίνουν σύντροφοι για τους ανθρώπους. Έτσι, δικαιολογείται απόλυτα αυτή η συμπεριφορά τους. 

Τα κατοικίδια σκυλιά συνδέονται με τους ανθρώπους με παρόμοιο τρόπο όπως τα βρέφη με τους γονείς τους. Αυτό, λοιπόν, που εξελίχθηκε με τα χρόνια κατά τη διάρκεια της εξημέρωσης, είναι ένας ισχυρός δεσμός μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.



3. Χαρακτηριστικό της ράτσας

Ορισμένες ράτσες, ειδικά κάποιες οι οποίες έχουν εκτραφεί για να συνεργάζονται με τους ανθρώπους (όπως οι σκύλοι εργασίας), είναι αρκετά πιθανό να αναπτύξουν αυτή τη συμπεριφορά.


4. Ίσως θέλει να σας πει ότι θέλει βόλτα

Το ότι σας ακολουθεί, μπορεί να είναι μία ένδειξη για να επικοινωνήσει μαζί σας. 

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλει να βγει βόλτα, ή να κάνει την τουαλέτα του. Σας δείχνει κάποια σημάδια για να καταλάβετε τι του συμβαίνει. 

Πολλά σκυλιά, επίσης, προσκολλούνται όταν αισθάνονται αδιάθετα, ή χρειάζονται τη βοήθεια μας. Δοκιμάστε να βγάλετε τον σκύλο σας βόλτα για να διαπιστώσετε τον λόγο που έχει προσκολληθεί «πάνω» σας.


5. Βαρεμάρα

Δυστυχώς, πολλά σκυλιά δεν εκτονώνονται συχνά, όσο απαιτείται, σωματικά και πνευματικά. Αυτό μπορεί να τα οδηγήσει στο να σας ακολουθούν συνεχώς, για να έχουν κάτι ενδιαφέρον να κάνουν μαζί σας. 

Η βαρεμάρα και η πλήξη είναι μια πιθανή εξήγηση. Αφιερώστε περισσότερο χρόνο στον σκύλο σας σε βόλτες και παιχνίδια, ώστε να εκτονωθεί σωστά και να μην ασχολείται όλη την ώρα μαζί σας.



6. Άγχος αποχωρισμού

Τέλος, ένας από τους σημαντικότερους λόγους που γίνεται αυτό, είναι το άγχος αποχωρισμού. Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που δημιουργεί προβλήματα συμπεριφοράς στον σκύλο μας. 
Μια συμπεριφορά που μπορεί να είναι αρκετά επώδυνη και για εκείνους και για τους ανθρώπους τους. 

Τα συμπτώματα είναι διάφορα:
  • Σας ακολουθούν παντού μέσα στο σπίτι
  • Γαβγίζουν και κλαψουρίζουν
  • Κάνουν ζημιές
  • Λερώνουν μέσα στο σπίτι

Το ιδανικό είναι, να ζητήσετε τη βοήθεια ενός αξιόλογου εκπαιδευτή σκύλων, ώστε να λύσετε άμεσα το πρόβλημα του άγχους αποχωρισμού.

mypet.gr