Νέα Ραιδεστός: Βανδαλισμοί σε επίστυλους κάδους απορριμμάτων στον ποδηλατόδρομο προς τον οικισμό της Φιλοθέης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Νέα Ραιδεστός: Βανδαλισμοί σε επίστυλους κάδους απορριμμάτων στον ποδηλατόδρομο προς τον οικισμό της Φιλοθέης

 

Το φαινόμενο των βανδαλισμών καλά κρατεί στο Δήμο Θέρμης.

Έκπληκτοι οι κάτοικοι που χρησιμοποιούν τον ποδηλατόδρομο - πεζόδρομο για τον καθημερινό τους περίπατο από τη Νέα Ραιδεστό προς τον οικισμό Φιλοθέης και αντίστροφα,  αντίκρυσαν πριν λίγες μέρες τους περισσότερους επίστυλους κάδους απορριμμάτων ξηλωμένους από τη βάση τους,  πιθανότατα μετά από κλωτσιές ή βίαια ανατάραξη. 

Σε κάποιους μάλιστα από αυτούς είχαν ξηλωθεί και τα τούβλα πεζοδρομίου που τους συγκρατούσαν. Οι ζημιές πιθανώς να έγιναν Σάββατο βράδυ (11/3) προς Κυριακή σύμφωνα με αναγνώστη της THERMISnews.gr που μας έστειλε και τις φωτογραφίες.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα στην κοινότητα της Νέας Ραιδεστού. Προ ημερών ανήλικοι μετακίνησαν κάδους τοποθετώντας τους στη μέση του οδοστρώματος και έβαψαν με spray τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Αν και είναι θέμα διαπαιδαγώγησης των νέων από την οικογένεια κυρίως και οι κάτοικοι έχουμε ευθύνη να διασφαλίσουμε την ακεραιότητα αυτών που πληρώνουμε ως δημότες και να αποτρέπουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Οι φαινομενικά αθώες νυχτερινές συναθροίσεις νεαρών που εξελίσσονται τα χαράματα σε μικρές "συμμορίες" ανηλίκων και εκτονώνονται (στην αρχή) με μικροβανδαλισμούς και κυρίως με έντονη ηχορύπανση σε ώρες κοινής ησυχίας δε θα παύσουν αν δεν καταγγέλλονται κάθε φορά που συμβαίνουν.

Θα επανέλθουμε σύντομα στο θέμα καθώς όσο καλοκαιριάζει το θέμα των "ανήλικων συμμοριών" θα είναι πιο εμφανές...

Οι φωτογραφίες του αναγνώστη μας: