Το ΚΑΠΗ Θέρμης τίμησε τις γυναίκες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το ΚΑΠΗ Θέρμης τίμησε τις γυναίκες



Την Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας τίμησε χθες το ΚΑΠΗ Θέρμης. Η εκδήλωση περιλάμβανε καλωσόρισμα των γυναικών του ΚΑΠΗ από τον πρόεδρο Ανδρέα Βιολιτζή και χαιρετισμό από το δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο και την εντεταλμένη δημοτική σύμβουλο Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου.

Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης αναφέρθηκε κυρίως στη θέση της γυναίκας σήμερα τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «στη σημερινή κοινωνία η γυναίκα μπορεί να έχει πολλούς και ταυτόχρονους ρόλους, είναι επαγγελματίας, μάνα, σύζυγος, σύντροφος, φίλη, κόρη, αδερφή. 



Η γυναίκα τη σημερινή εποχή μπορεί να διαλέξει τους ρόλους της, μπορεί να υιοθετήσει αυτούς που θεωρεί πως της ταιριάζουν και την εμπνέουν. Επιλέγει τους ρόλους που θέλει να την ακολουθούν αλλά όχι να την καθορίζουν. Τους ρόλους αυτούς που προστάζει η ιδιοσυγκρασία και η προσωπικότητά της και όχι αυτούς που προστάζει η κοινωνία και τα στερεότυπα που έχουν δημιουργηθεί στο πέρασμα των χρόνων. 

Ωστόσο ακόμα και σήμερα, τίποτα δεν είναι δεδομένο και τίποτα δεν είναι στέρεο για όλες. Ίσως λιγότερο, ίσως περισσότερο, τα στερεότυπα συνεχίζουν να υφίστανται με αποτέλεσμα η γυναίκα να πρέπει να προσπαθήσει πολύ περισσότερο από έναν άνδρα για να εξελιχθεί και να διακριθεί στον τομέα της. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε ότι τίποτα δεν μας χαρίζεται σε αυτή τη ζωή. Πρέπει να παλέψουμε και να προσπαθήσουμε πολύ για να πετύχουμε τους στόχους μας».



Αναφερόμενος τέλος στα ζητήματα ενδοοικογενειακής βίας που παρουσιάζουν σημαντική αύξηση μετά την πανδημία ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «η υποχρεωτική καραντίνα λόγω της πανδημίας έχει αυξήσει κατακόρυφα τα κρούσματα ενδοοικογενειακής βίας, σε μία περίοδο που τα θύματα αναγκάστηκαν να ζουν αδιαλείπτως στον ίδιο χώρο με τους θύτες. 

Η πολιτεία, ο δήμος και η ίδια η κοινωνία οφείλουν συστρατευμένα να υψώσουν ένα αδιαπέραστο τείχος προστασίας, προστατεύοντας όχι μόνο όσες γυναίκες υπέστησαν κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά και εκείνες που διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο. Οι συνθήκες σήμερα είναι πιο ώριμες από ποτέ, αποδεικνύοντας καθημερινά τη μηδενική ανοχή όλων μας απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα. Εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες».



Η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου τόνισε από την πλευρά της πως «η γιορτή της γυναίκας, είναι γιορτή τιμής για τη χαμογελαστή μάνα, τη σύζυγο – στήριγμα στις δυσκολίες, την κόρη που σε κάνει υπερήφανο, την επιστήμονα με τις λαμπρές φιλοδοξίες, την εργαζόμενη που στέκεται δίπλα σου ισάξια. Μ’ αυτήν την απίστευτη και αστείρευτη δύναμη που ο Θεός μας έδωσε ως γυναίκες για να δημιουργούμε και να μεγαλουργούμε. Να διεκδικούμε και να ονειρευόμαστε. 

Με τους χιλιάδες ρόλους και ευθύνες, σε μια καθημερινή πάλη για την οικογένεια και την προσωπικότητά μας. Σήμερα έχοντας όλες στραμμένα τα μάτια σε εκείνες τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους από το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών αποφασίσαμε να τιμήσουμε την ημέρα με μία λιτή εκδήλωση, η οποία περιορίζεται σε καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα για το ρόλο και τη θέση της γυναίκας σήμερα. 

Ως υπεύθυνη για τις δομές των ΚΑΠΗ του δήμου μας θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι βλέπω στα πρόσωπά σας, μία ισχυρή σύμμαχο για να αναδείξουμε τον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου μας με σεβασμό και με ευθύνη, στις νεότερες γενιές, τα παιδιά και εγγόνια μας. Χρόνια μας πολλά».

Ακολούθησε ομιλία για τη γυναίκα του χθες και του σήμερα από το μέλος του ΚΑΠΗ Βικτώρια Κοσμίδου η οποία μάλιστα αφιέρωσε και ένα ποίημα σε όλες τις γυναίκες. 
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο δήμαρχος Θέρμης ως ένδειξη αναγνώρισης του σημαντικού ρόλου των γυναικών σε κάθε οικογένεια αλλά και την ίδια την κοινωνία μοίρασε από ένα τριαντάφυλλο στις περισσότερες από 100 γυναίκες, μέλη του ΚΑΠΗ, που τίμησαν τη χθεσινή ημέρα.