Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης για την τιμή του νερού! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης για την τιμή του νερού!




//Aνακοίνωση της Παρέμβασης Πολιτών Δήμου Θέρμης

Η Παρέμβαση Πολιτών Δήμου Θέρμης για την τιμή του νερού!


Τα τελευταία δυο χρόνια βιώνουμε όλοι το ράλι στο κόστος ρεύματος που οφείλεται στα υπερκέρδη των ενεργειακών εταιρειών με τη στήριξη της κυβέρνησης ΝΔ!

Η υπερβολική αύξηση ρεύματος επιβαρύνει και τις ΔΕΥΑ που διαχειρίζονται το κοινωνικό αγαθό του νερού, την ύδρευση, την άρδευση και την αποχέτευση. Η Ένωση ΔΕΥΑ δηλώνει ότι: «οι ΔΕΥΑ βρίσκονται ακόμα μία φορά σε αδιέξοδο, με το ενεργειακό κόστος να έχει εκτοξευθεί σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα».

Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί τις ΔΕΥΑ στη χρεοκοπία! Και μετά στην ιδιωτικοποίηση, όπως αποκάλυψε και ο πρόσφατος νόμος για Ρυθμιστική Αρχή!

Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν και πεδίο κερδοσκοπίας! Η ιδιωτικοποίηση του νερού οδηγεί σε αύξηση του κόστους και σε κέρδη λίγων εταιρειών. Για το λόγο αυτό παγκόσμια επανέρχεται η δημόσια διαχείριση του νερού. Για να μην αυξηθεί η τιμή του νερού!


Ο Δήμος Θέρμης οφείλει να δεσμευτεί από τώρα ότι δεν θα δεχτεί επιβάρυνση των πολιτών εξαιτίας της αύξησης του κόστους ενέργειας!

Ο Δήμος Θέρμης οφείλει δημόσια να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της ιδιωτικοποίησης του νερού !

Ο Δήμος Θέρμης και η ΔΕΥΑ οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν μαζί με όλη την Αυτοδιοίκηση (ΠΕΔ ΚΜ, ΕΔΕΥΑ, ΚΕΔΕ) από την κυβέρνηση την επίλυση του προβλήματος χωρίς νέα επιβάρυνση των πολιτών εν μέσω της πολύπλευρης οικονομικής κρίσης.

Το νερό είναι δημόσιο κοινωνικό αγαθό και θα παραμείνει με επιλογή των πολιτών όπως έγινε και στο δημοψήφισμα του SOSTE ΤΟ ΝΕΡΟ του 2014!