Τι μας «λένε» τα αυτιά του σκύλου μας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι μας «λένε» τα αυτιά του σκύλου μας

 

Τα αυτιά των σκύλων δεν είναι μόνο για να ακούνε, είναι και για να σας «μιλάνε»! 


Είναι εξαιρετικοί δείκτες για να σας πουν τι αισθάνεται ο σκύλος σας. Τα αυτιά του μπορούν να σας πουν πολλά για τη διάθεση του και το επίπεδο εγρήγορσης του.


Χαλαρά αυτιά, στη φυσική τους θέση

Όταν τα αυτιά ενός σκύλου είναι χαλαρά και κάθονται στη φυσική τους θέση, συνήθως σημαίνει ότι ο σκύλος σας είναι ήρεμος, χαρούμενος και ευτυχισμένος. Σημάδι ότι σας έχει εμπιστοσύνη και ότι περνάει όμορφα μαζί σας.


Αυτιά σηκωμένα


Όταν τα αυτιά ενός σκύλου είναι όρθια, το πιο πιθανό είναι ότι κάτι έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του και είναι σε εγρήγορση. 

Παρακολουθεί με προσοχή ότι συμβαίνει γύρω του και έχει σηκώσει τα αυτιά κεραίες του για να μην χάνει τίποτα. 

Αν τα αυτιά του, είναι σηκωμένα και τραβηγμένα ελαφρώς προς τα εμπρός, υποδηλώνει ότι ο σκύλος είναι επιθετικός, ότι πολύ πιθανόν αισθάνεται απειλή και ότι είναι έτοιμος σε θέση μάχης.


Αυτιά προς τα πίσω


Όταν τα αυτιά ενός σκύλου είναι τραβηγμένα προς τα πίσω στο κεφάλι του, μπορεί να υποδηλώνουν ότι ο σκύλος αισθάνεται φοβισμένος υποταγμένος ή ανήσυχος. 

Αν συνοδεύεται από καμπούριασμα του σώματος του και κρύψιμο της ουράς στα σκέλια, τότε είναι σίγουρο ότι είναι σημάδι φόβου.


Ένα αυτί μπροστά, ένα αυτί πίσω


Όταν τα αυτιά ενός σκύλου βρίσκονται σε αυτή τη θέση, μπορεί να υποδηλώνει ότι ο σκύλος αισθάνεται αβέβαιος ή περίεργος. 
Ή απλά ότι μας κάνει χαριτωμενιές για να κερδίσει την προσοχή μας! 

Είναι σημαντικό να δίνετε προσοχή στη γλώσσα του σώματος ενός σκύλου στο σύνολο της και όχι μόνο στα αυτιά του, προκειμένου να έχετε μια πλήρη εικόνα της διάθεσης και της συμπεριφοράς του.


mypet.gr