Πως να αποφεύγονται καυγάδες και ατυχήματα σε πάρκα σκύλων - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πως να αποφεύγονται καυγάδες και ατυχήματα σε πάρκα σκύλων

 

Τα πάρκα σκύλων είναι η «παιδική χαρά» για τους αγαπημένους μας φίλους, τους σκύλους. Είναι ένας χώρος, όπου μπορούν να απολαύσουν την ελευθερία τους, να τρέξουν και να παίξουν με τους ομοίους τους.

Αρκετοί κηδεμόνες επιλέγουν τα πάρκα σκύλων ως χώρους για να κοινωνικοποιήσουν και να εκτονώσουν τον σκύλο τους. Αυτό θα μπορούσε να ισχύει κάτω από ιδανικές συνθήκες. 

Τα πάρκα σκύλων που υπάρχουν, και οι κανόνες που δεν τηρούνται σε αυτά, είναι πολύ πιθανό να φέρουν το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Είναι γνωστό ότι όλοι οι σκύλοι δεν μπορούν να ταιριάξουν με όλους τους σκύλους. Πολλές φορές το μήλο της έριδος είναι και οι λιχουδιές που κουβαλάνε μαζί τους οι κηδεμόνες. Αυτό γίνεται γιατί τα υπόλοιπα σκυλιά ζηλεύουνε.


Οι 5 κανόνες για να αποφύγετε τους καβγάδες

Οι 5 παρακάτω κανόνες θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε τους καβγάδες και να απαλαύσετε μια υπέροχη βόλτα με τον σκύλο σας.

➪Πηγαίνουμε στο πάρκο ώρες με τη λιγότερη επισκεψιμότητα.

➪Αφήνουμε τον σκύλο μας να παίξει με σκύλους που, ήδη, γνωρίζει

➪Αν δύο σκύλοι δεν γνωρίζονται, τους φέρνουμε σε επαφή εκτός πάρκου, ώστε να γνωριστούν υπό την επίβλεψη μας, δίνοντας τους τον χρόνο που απαιτείται για να επεξεργαστεί ο ένας τον άλλον, πριν
αρχίσουν να παίζουν.

 
➪Εκτονώνουμε τον σκύλο μας πριν πάμε στο πάρκο. 
Είναι διαφορετικό να συναντηθούν τρεις σκύλοι με συσσωρευμένη ενέργεια, αφού πριν από πέντε λεπτά ήταν στο διαμέρισμα, και διαφορετικό, τρεις σκύλοι που έχουν, ήδη, εκτονωθεί και που οι αντιδράσεις τους θα είναι, εκ των πραγμάτων, πιο ήπιες.

➪Αποφεύγουμε, όσο είναι δυνατόν, να παίζουν στον ίδιο χώρο μικρόσωμοι με μεγαλόσωμους σκύλους, καθώς ένα ατύχημα από απροσεξία είναι πολύ πιθανό.


mypet.gr