Οι διαφορές μεταξύ μιας αρσενικής και μιας θηλυκής γάτας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Οι διαφορές μεταξύ μιας αρσενικής και μιας θηλυκής γάτας

 

Οι… βιολογικές διαφορές μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατιών είναι γνωστές. Μήπως, όμως, υπάρχουν κι άλλες διαφορές ανάμεσα σε μία αρσενική και θηλυκή γάτα που δε γνωρίζουμε; 


Πολλοί αναρωτιούνται ποιο είναι το καλύτερο φύλο, πριν υιοθετήσουν κάποιο ζωάκι.

Η διερεύνηση των αντιθέσεων μεταξύ των βασιλιάδων που γουργουρίζουν και των βασιλισσών μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε μια γάτα που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο ζωής και την προσωπικότητά σας. 


Τι θα κάνετε, λοιπόν; Ποιο γατάκι θα πάρετε; 

Ας ξεχωρίσουμε πρώτα τη διαφορά μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατών, προτού μπορέσετε να απαντήσετε σωστά σε αυτήν την ερώτηση.


Ποιο φύλο συμπεριφέρεται καλύτερα;

Οι διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατιών είναι πιο εμφανείς σε κατοικίδια ζώα που δεν είναι στειρωμένα, καθώς οι διαφορές στη συμπεριφορά τους συνήθως σχετίζονται με τις ορμόνες τους. 

Για παράδειγμα, οι αρσενικές γάτες μπορεί να γίνουν πιο επιθετικές, να σημαδεύουν με τα ούρα τους, να κάνουν τα πάντα για να ξεφύγουν από το σπίτι, όταν βρίσκονται σε σεξουαλικό οίστρο.

Ωστόσο, οι θηλυκές γάτες, όταν έχουν οίστρο, μπορεί να γίνουν πιο στοργικές και τείνουν να τρίβονται σχεδόν… παντού! Μπορούν, επίσης, να γίνουν πιο “φωνακλούδες”. 

Αν και η πλειονότητα μη στειρωμένων ή στειρωμένων γατών έχουν πολύ χαρακτηριστικές συμπεριφορές, αυτό δε σημαίνει ότι όλες οι γάτες ενεργούν με συγκεκριμένο τρόπο.

Μερικές θηλυκές γάτες σημαδεύουν, επίσης, με το κατούρημα όταν βρίσκονται σε οίστρο, ενώ κάποιες αρσενικές γάτες είναι γνωστό ότι γίνονται εξίσου στοργικές. 

Τα περισσότερα κέντρα υιοθεσίας ενθαρρύνουν έντονα τους μελλοντικούς ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων να στειρώνουν τις γάτες τους. 

Τα γατάκια είναι σίγουρα χαριτωμένα, αλλά θα πρέπει να συζητήσετε εάν επιθυμείτε να τα στειρώσετε ή όχι…

Σύμφωνα με μια μελέτη, η φυλή ή το χρώμα της γάτας μπορεί να είναι στην πραγματικότητα καλύτερος δείκτης της προσωπικότητας της, αναφέρει το The Sacramento Bee. 

Βέβαια, οι περισσότεροι κηδεμόνες γατών και κτηνίατροι θα σας πουν ότι η επιλογή μιας γάτας με βάση το φύλο ή το χρώμα δεν εγγυάται ότι θα αποκτήσετε το κατοικίδιο των… ονείρων σας!

Το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνει μια γάτα και η προσωπικότητα του γονέα μπορεί συχνά να επηρεάσει τη συμπεριφορά περισσότερο από ό,τι η γενετική.


Η εμφάνιση

Οι ράτσες γατιών είναι συχνά πιο δύσκολο να διακριθούν από τις ράτσες σκύλων. Το μελλοντικό σας γατάκι θα μπορούσε να έχει ένα μείγμα χαρακτηριστικών, ένα συγκεκριμένο χρώμα και μία μακριά ή λεπτή γούνα. 

Όπως τα περισσότερα θηλαστικά, οι αρσενικές γάτες οποιασδήποτε ράτσας τείνουν να είναι λίγο μεγαλύτερες σε μέγεθος από τις αντίστοιχες θηλυκές τους.

Ωστόσο, σε γενικές γραμμές, τόσο οι αρσενικές όσο και οι θηλυκές γάτες τείνουν να ζυγίζουν από 6 έως 12 κιλά και να έχουν ύψος περίπου 8 έως 10 ίντσες. 

Το είδος της τροφής που ταΐζετε τη γάτα σας, η ποσότητα άσκησης που κάνει και η γενική της υγεία θα έχουν μεγάλη επιρροή στην εμφάνισή της.

Η επιλογή μιας γάτας αποκλειστικά και μόνο λόγω της εμφάνισης δεν είναι ιδανική. Αν ψάχνετε να φέρετε μια νέα γάτα στο σπίτι σας, επισκεφθείτε ένα κέντρο υιοθεσίας που έχει μεγάλη ποικιλία από ηλικίες, ράτσες και προσωπικότητες. Πολλά κέντρα προσφέρουν μια ιστοσελίδα με φωτογραφίες από γατάκια που μπορείτε να διαβάσετε, πριν τα επισκεφτείτε.

Μάλιστα, το προσωπικό του καταφυγίου μπορεί να σας δώσει πληροφορίες για το ποιόν μιας γάτας. 

Όταν συναντάτε μια γάτα για πρώτη φορά, καθίστε κοντά της και περιμένετε να έρθει κοντά σας. Αφήστε τη να τριφτεί πάνω σας για λίγο, πριν έρθετε σε επαφή. Κάντε το ίδιο πολλές διαφορετικές γάτες, προτού πάρετε μια τελική απόφαση.



Πρέπει να πάρω αρσενική ή θηλυκή γάτα;

Η αλήθεια είναι ότι το φύλο της γάτας πραγματικά δεν έχει σημασία, όταν πρόκειται να επιλέξετε το τέλειο κατοικίδιο για εσάς. 

Αν και υπάρχουν κάποιες διαφορές συμπεριφοράς μεταξύ αρσενικών και θηλυκών γατών καθώς μεγαλώνουν από γατάκια σε ενήλικες, η γενετική και το περιβάλλον μιας γάτας παίζουν μεγαλύτερο ρόλο στο πόσο καλά θα δεσμευτείτε οι δυο σας.

Αφιερώστε, λοιπόν, χρόνο για να γνωρίσετε μερικές γάτες και επιλέξτε αυτή που πιστεύετε ότι θα είναι ο καλύτερός σας φίλος. 

Οι διαφορές αρσενικής και θηλυκής γάτας θα πρέπει να παίζουν μικρό ρόλο στην επιλογή μιας γάτας.


mypet.gr