Θέρμη: Διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά από το ΚΕΠ Υγείας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης για τα φάρμακα και τα αντιβιοτικά από το ΚΕΠ Υγείας


Ο δήμος Θέρμης και το ΚΕ.Π. Υγείας Θέρμης διοργανώνει διαδικτυακή ημερίδα ευαισθητοποίησης των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και προσχολικής αγωγής του δήμου Θέρμης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια». 


Η ημερίδα διοργανώνεται στις 21 Μαρτίου, στις 18:00, σε συνεργασία με το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) του Π.Ο.Υ., την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, καθώς και τους δήμους Πυλαίας-Χορτιάτη, Αμπελοκήπων-Μενεμένης, Καλαμαριάς, Νεάπολης –Συκεών, Ορεστιάδας, Πύδνας-Κολινδρού και Σκύδρας. 

Η ενημερωτική εκδήλωση έχει σκοπό την ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας και την επιμόρφωση των φορέων και υπηρεσιών της τοπικής κοινωνίας γύρω από ένα θέμα που θεωρείται σήμερα ιδιαίτερα επίκαιρο, όπως είναι τα αντιβιοτικά φάρμακα και τα εμβόλια.

Από τον δήμο Θέρμης θα χαιρετήσει ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου. 

Λοιμωξιολόγοι και παιδίατροι θα δώσουν απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα για τα εμβόλια και τα αντιβιοτικά. 

Στην συνέχεια θα παρουσιαστεί το «Το Παιδαγωγικό υλικό της Ευρώπης (European Center Disease Control): e-bug» το οποίο απευθύνεται στα παιδιά των νηπιαγωγείων, δημοτικών σχολείων και γυμνασίων.

Στο τέλος η συντονίστρια του ΚΕ.Π. Υγείας του Δήμου Θέρμης και ΕΔΔΥΠΠΥ Μάγδα Παπανίκου, σε συνεργασία με την υπεύθυνη του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης Ράνια Παπαγεωργίου θα παρουσιάσουν το παιδικό παραμύθι «Ποιος παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη». 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής και ενημερωτικό υλικό σε ηλεκτρονική μορφή (π.χ. το παιδικό βιβλίο “Ποιος Παγίδεψε την Πένυ Κιλλίνη”, ενημερωτικά φυλλάδια για τα αντιβιοτικά και τα εμβόλια και στους εκπαιδευτικούς το εκπαιδευτικό υλικό e-bug).

Η παρακολούθηση της ημερίδας θα γίνει μέσω του συνδέσμου Zoom link:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_lX8NSlyFROWV76A5lF2bpw