Βίκινγκ: Η ταινία που σκοτώθηκαν 27 άτομα στα γυρίσματά της! (βίντεο) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βίκινγκ: Η ταινία που σκοτώθηκαν 27 άτομα στα γυρίσματά της! (βίντεο)



Το αλιευτικό «SS Viking» είχε κολλήσει στον πάγο στον Αρκτικό, όταν το πλήρωμα αποφάσισε να ανατινάξουν τον πάγο για να αποκολληθεί…
Στις ταινίες δράσεις, πολλά από τα γυρίσματα είναι άκρως επικίνδυνα, σε αρκετές περιπτώσεις έχουμε ακούσει να τραυματίζονται σοβαρά ακόμα και κασκαντέρ, ωστόσο στην προκειμένη, στην ταινία, «Βίκινγκ», έχασαν τη ζωή τους 27 άνθρωποι, ανάμεσά τους και ο σκηνοθέτης της ταινίας.

Το 1930 λοιπόν, ο Αμερικανός σκηνοθέτης Βάρικ Φρίσελ θα γύριζε ένα πολυδάπανο και πρωτοποριακό για την εποχή ντοκιμαντέρ για τις βόρειες ακτές της Θάλασσας του Λαμπραντόρ. Το αρκτικό τοπίο εξίταρε, αλλά αναγνώριζαν και την επικινδυνότητα από τους τους κυνηγούς φώκιας που ζούσαν στην περιοχή.



Η παραγωγή, έστειλε τον Φρίσελ στο Νιουφάουντλαντ του δυτικού Καναδά, που βρέχεται από τη θάλασσα Λαμπραντόρ, του έδωσε αρκετά μεγάλο προϋπολογισμό και το ζητήθηκε να καταγραφούν μαζί με τους διαλόγους των ηθοποιών και οι φυσικοί ήχοι από το τοπίο.

Όταν τα γυρίσματα ολοκληρώθηκαν και επέστρεψαν πίσω στην Αμερική, ο Φρίσελ οργάνωσε μία ιδιωτική προβολή του ντοκιμαντέρ για να τη δουν πρώτα οι στενοί του συνεργάτες και οι φίλοι και να αξιολογηθεί.

Τα πλάνα όμως από τον αρκτικό τοπίο, από το άγριας ομορφιάς λευκό τοπίο, διαπίστωσε ότι δεν ήταν αρκετά και έτσι αποφασίστηκε να επιστρέψουν στον Καναδά, για να τραβήξουν κι άλλα πλάνα.



Στις αρχές Μαρτίου του 1931 λοιπόν, ο Φρίσελ και το επιτελείο του επιβιβάστηκαν στο αλιευτικό «SS Viking». Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, τράβηξαν αρκετά βίαια αλλά και σοκαριστικά πλάνα κυνηγιού φώκιας, αλλά και εντυπωσιακές εικόνες από τον αρκτικό.

Όταν έκριναν πως είχαν αρκετά πλάνα, αποφάσισαν να γυρίσουν στην Αμερική, ωστόσο κόλλησαν στον πάγο, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την ακτή της Νιουφάουντλαντ. Ενώ περίμεναν να πάει βοήθεια να τους αποκολλήσει, ο Φρίσελ είπε να κατέβει από το πλοίο για να τραβήξει πλάνα από το αλιευτικό «SS Viking». Οι μέρες περνούσαν αλλά βοήθεια δεν έφτανε στο Νιουφάουντλαντ.



Αφού μίλησαν μεταξύ τους αποφάσισαν να σπάσουν τον πάγο με εκρηκτικά για να αποκολληθεί το πλοίο. Είχαν στο αμπάρι 25 κιβώτια με δυναμίτη, τα οποία ήθελαν τεράστια προσοχή κατά τη μεταφορά τους, ωστόσο ένας από τους άντρες πυροδότησε άθελά του, ένα από τα κιβώτια ενώ
βρισκόταν ακόμα μέσα στο πλοίο. Η έκρηξη, όπως καταλαβαίνετε επέφερε τραγικά αποτελέσματα: 27 άνθρωποι από το πλήρωμα, ανάμεσά τους και ο Βάρικ Φρίσελ έχασαν ακαριαία τη ζωή τους.

Παρά όμως την τραγωδία, η παραγωγή αποφάσισε να βγει τελικά στις μεγάλες οθόνες, αλλά με τον τίτλο «The Viking», που ήταν το όνομα του πλοίου και όχι με το «White Thunder», που ήταν αρχικά ο τίτλος.