Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο δήμο Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Λαμπρός ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο δήμο Θέρμης



//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης:

Με τη μαθητική παρέλαση κορυφώθηκαν το Σάββατο το πρωί οι εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821 στο Δήμο Θέρμης. 

Σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου σημαιοστολίστηκαν δημόσια κτίρια και πλατείες, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στους ιερούς ναούς, έγινε κατάθεση στεφάνων στα Ηρώα και πραγματοποιήθηκαν παρελάσεις με τη συμμετοχή μαθητών, μελών πολιτιστικών συλλόγων και προσκόπων.

Η επίσημη Δοξολογία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στη Θέρμη και ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο στην πλατεία Παραμάνα, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου. 

Οι εορταστικές εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στη Θέρμη με την παρέλαση μαθητών, προσκόπων και Συλλόγων, με τη Φιλαρμονική του δήμου που παιάνισε εθνικά εμβατήρια και απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των πολιτών.


Σε δηλώσεις του αμέσως μετά το πέρας τον εκδηλώσεων ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος δήλωσε: 
Χειροκροτήσαμε θερμά τα παιδιά μας, τα οποία παρέλασαν υπερήφανα για να τιμήσουν τους ήρωες του 1821 που αγωνίστηκαν για να είμαστε σήμερα όλοι εμείς ελεύθεροι. 
Η περίοδος που διανύουμε είναι δύσκολη λόγω του πολέμου στην Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση που προκάλεσε. Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι σχεδόν οκτώ δεκαετίες από τον τελευταίο καταστροφικό πόλεμο που ισοπέδωσε τη Γηραιά Ήπειρο, ο εφιάλτης θα επέστρεφε. 
Όσα, όμως, συμβαίνουν στην Ουκρανία, αποδεικνύουν ότι η ανάγκη της προάσπισης της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της εδαφικής ακεραιότητας και της διεθνούς νομιμότητας, είναι αξίες διαχρονικές, αλλά καθόλου δεδομένες, γι’ αυτό απαιτείται διαρκής επαγρύπνηση και αγώνας. “Ενωμένοι μπορούμε να κερδίσουμε κάθε μάχη και να ξεπερνάμε εμπόδια και προκλήσεις, μπορούμε να στοχεύουμε ψηλά.

Φέτος στις εορταστικές εκδηλώσεις στον Δήμο Θέρμης συμμετείχαν οι βουλευτές Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Δώρα Αυγέρη, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Κωνσταντίνος Πάλλας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θέρμης Αθηνά Παπαδάκη, ο αντιδήμαρχος Στέλιος Γκιζάρης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής Φανή Χατζηδημητρίου, ο πρόεδρος της ΔΕΠΠΑΘ Γιώργος Αγγέλου, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θέρμης Τριαδίου Στάθης Πιστέλας και πλήθος δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.