Ταξίδι αδελφοποίησης 2ου ΓΕ.Λ Μίκρας με το Λύκειο Villa San Giovanni στην Ιταλία - φωτο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ταξίδι αδελφοποίησης 2ου ΓΕ.Λ Μίκρας με το Λύκειο Villa San Giovanni στην Ιταλία - φωτο



Το 2ο ΓΕ.Λ Μίκρας πραγματοποίησε αδελφοποίηση με το Λύκειο της Villa San Giovanni με πρωτοβουλία των φιλολόγων κυρίας Δέσποινας Αϊβαζιάν και κυρίας Παναγιώτας Λάγγα σε συνεργασία με τη διευθύντρια του Λυκείου της Villa San Giovani κυρίας Μaristella Spezzano στις 15 Μαρτίου 2023. 

Σε αίθουσα που παρεχώρησε ο δήμος της πόλης στο Μεσαιωνικό κάστρο της Σκύλλας παρευρέθηκαν, ως εκπρόσωπος του δήμου ο κ. Gianfranco Marino, αντιδήμαρχος Μποβα, η κ.Lucia Anita Nucera, δημοτική σύμβουλος, αντιδήμαρχος εκπαίδευσης και γλωσσικών μειονοτήτων, η εκπρόσωπος του Κέντρου Ελληνομάθειας, κ.Βασιλική Βούρδα, και εκπρόσωποι της ελληνόφωνης κοινότητας. 

Η ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε ανάμεσα στους Έλληνες και Ιταλούς μαθητές ήταν εξαιρετικά φιλική, έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην πολιτιστική κληρονομιά που έχει αφήσει ο ελληνικός πολιτισμός στη Μεγάλη Ελλάδα και στην εκτίμηση που τρέφουν οι Ιταλοί σε αυτόν τον πολιτισμό. 

Η τελετή της αδελφοποίησης ολοκληρώθηκε με περιήγηση και ξενάγηση στον Πενταδάχτυλο, αφήνοντας τις ομορφότερες εντυπώσεις στους μαθητές μας και στους συνοδούς καθηγητές πριν συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τη Σικελία.