Εξωση οικογένειας στα Βασιλικά - Συγκέντρωση τώρα έξω από το σπίτι (VIDEO - ΦΩΤΟ) - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εξωση οικογένειας στα Βασιλικά - Συγκέντρωση τώρα έξω από το σπίτι (VIDEO - ΦΩΤΟ)


Σε εξέλιξη είναι από νωρίς το πρωί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το σπίτι οικογένειας που κινδυνεύει με έξωση στα Βασιλικά.

Σωματεία αυτοαπασχολούμενων, εργαζόμενων και συνταξιούχων, ο σύλλογος αγροτοκτηνοτρόφων ανατολικής Θεσσαλονίκης και η ομάδα γυναικών Θέρμης δηλώνουν ότι θα αποτρέψουν ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος της λαϊκής κατοικίας. Δεν θα αφήσουν το σπίτι και κανένα σπίτι να πέσει στα χέρια τραπεζίτη.

Στις αρχές του έτους έγινε κινητοποίηση στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης όταν εκδικάζονταν η αίτηση ακύρωσης του πλειστηριασμού της πρώτης κατοικίας οικογένειας αυτοαπασχολούμενων από τα Βασιλικά.


Η οικογένεια του Χρήστου Δερβένη, σιδεράς στο επάγγελμα και της Μαρίνας Κεντρωτή, κινδυνεύει με έξωση από το σπίτι της, επειδή την περίοδο της κρίσης αδυνατούσε να πληρώνει τις δόσεις του στεγαστικού δανείου και όταν στη συνέχεια είχε τη δυνατότητα και ζήτησε διακανονισμό ώστε να αρχίσει να πληρώνει και πάλι, το fund όπου είχε περιέλθει το δάνειο, δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημα και προχώρησε στον πλειστηριασμό.

Και μέσα από αυτή τη διαδικασία, το ακίνητο πέρασε στα χέρια της εταιρίας ακινήτων του ίδιου fund.

Το στεγαστικό δάνειο που πήρε η οικογένεια ήταν 177.000 ευρώ. Το fund προχώρησε στον πλειστηριασμό του σπιτιού για 118.000 ευρώ. Οπότε η λαϊκή οικογένεια κινδυνεύει να μείνει και χωρίς σπίτι και χρεωμένη με το υπόλοιπο ποσό.

Μαζική εξόρμηση μέσα στο χωριό των Βασιλικών πραγματοποίησαν σωματεία και φορείς που στέκονται στο πλευρό της οικογένειας που κινδυνεύει με ξεσπίτωμα.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να γίνει αυτό δήλωναν κάτοικοι του χωριού εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους. Άλλωστε στην ίδια αδιέξοδη κατάσταση βρίσκονται πολλοί, σήμερα αυτοί αύριο εμείς όπως σημείωναν.


902.gr