Ταξιδεύοντας οικογενειακά: Tips για να… πάει καλά αυτό! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ταξιδεύοντας οικογενειακά: Tips για να… πάει καλά αυτό!



Το ταξίδι με την οικογένεια είναι μια ωραία ευκαιρία για χαλάρωση αλλά και για τη διασκέδαση των παιδιών και των γονέων. Κάποιες φορές βέβαια το ταξίδι με παιδιά γίνεται μια «δύσκολη» υπόθεση, καθώς χρειάζεται ιδιαίτερη οργάνωση αλλά και ψυχραιμία!

Αν είσαι γονιός και ετοιμάζεσαι για οικογενειακή εξόρμηση, σου έχουμε τα tips που θα χρειαστείς οπωσδήποτε για να οργανωθείς και να αντιμετωπίσεις κάθε κατάσταση που μπορεί να προκύψει! Γονείς, είστε έτοιμοι; Πάμε να τα δούμε!

Κάνετε το πρόγραμμά σας χωρίς βιασύνη

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να οργανώσετε πριν από ένα ταξίδι με παιδιά, είναι το πρόγραμμα που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες όλων των μελών. Είναι εφικτό να γίνει; Με λίγη προσπάθεια, ναι! Το να φτιάξετε ένα πρόγραμμα ως γονείς θα σας βοηθήσει να αποφύγετε πιθανές βιασύνες της τελευταίας στιγμής αλλά και…νεύρα! Το πρόγραμμα αυτό μπορεί να περιλαμβάνει τις ώρες που τρώνε τα παιδιά καθώς και άλλα πρακτικά στοιχεία που θα θέλατε να έχετε κατά νου, ενώ ταξιδεύετε.

Booking από…νωρίς

Αυτό που σίγουρα θέλετε να αποφύγετε στο ταξίδι με τα παιδιά είναι οι ουρές και η αναμονή για να βγάλετε το πολυπόθητο εισιτήριο. Για να μην έχετε γκρίνια και συσσωρευμένη κούραση, κλείστε τα αεροπορικά ή τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια online και κατεβάστε το boarding pass στο κινητό σας. Έτσι θα πάτε ήρεμοι και χαλαροί στον προορισμό σας!

Ενημερώστε τα παιδιά για το πρόγραμμα

Ναι, τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν και να περάσουν καλά! Εξάλλου, θα βρίσκονται σε διακοπές! Πριν τη διασκέδαση όμως θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ακολουθούν ένα πρόγραμμα που δεν μπορεί να ξεφεύγει πάντα. Ενημερώνοντας λοιπόν τα παιδιά για τις δραστηριότητες της ημέρας, θα μπορούν να συνηθίσουν σε ένα «πρόγραμμα» κι εσείς θα είστε πιο χαλαροί, για να απολαύσετε όλοι μαζί τις διακοπές σας! 

Μέσα σε αυτό το πρόγραμμα είναι καλό να υπάρχουν κάποιες ασχολίες που θα κρατούν τα παιδιά απασχολημένα αλλά και χαρούμενα. Για παράδειγμα, μπορείτε να έχετε μαζί σας μαρκαδόρους και μπλοκ ζωγραφικής ή κάποια από τα αγαπημένα τους παιχνίδια. Έτσι, σίγουρα τα παιδιά θα προσαρμοστούν πιο εύκολα, έχοντας μαζί τους αντικείμενα και ασχολίες που τους είναι οικείες.

Έχετε πάντα μαζί σας το emergency kit

Το emergency kit είναι μια λύση που αφορά στην ασφάλεια αλλά και την υγεία των παιδιών. Όταν ταξιδεύετε, λοιπόν με παιδιά πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα παυσίπονα και άλλα φάρμακα που μπορούν να αντιμετωπίσουν ίσως ένα κρύωμα ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να προκύψει. Το ταξίδι με παιδιά μπορεί να έχετε εκπλήξεις, αλλά εσείς θα είστε προετοιμασμένοι να τις αντιμετωπίσετε.
Δώστε κάποιες πρωτοβουλίες στο μεγαλύτερο παιδί

Ένα σημαντικό βήμα στη σχέση γονέα-παιδιού, είναι η εμπιστοσύνη που δείχνετε σε αυτό. Σε ένα ταξίδι που έχετε μαζί σας και το μικρό και το μεγάλο παιδί, αξίζει να δώσετε κάποιες πρωτοβουλίες στο δεύτερο. 
Τι σημαίνει όμως αυτό; Μπορείτε για παράδειγμα να του ζητήσετε να προσέχει το μικρό του αδερφάκι και να του κρατάει το χέρι όταν κάνουν έξω τη βόλτα τους. Τέτοιες μικρές «ευθύνες» μπορούν να δώσουν αυτοπεποίθηση στα παιδιά, να αναπτερώσουν το ηθικό τους και να τα κάνουν να νιώσουν σημαντικά. Επίσης, όταν το ένα παιδί προσέχει το άλλο, υπάρχει περισσότερη ηρεμία και αρμονία στο ταξίδι αλλά και στις διακοπές, πράγμα που σημαίνει ότι κι εσείς μπορείτε να μείνετε ήσυχοι και να απολαύσετε την ξεκούρασή σας.

Όποιος κι αν είναι ο προορισμός σας, είτε αυτός είναι κοντινός είτε μακρινός, η οργάνωση παίζει καθοριστικό ρόλο στην ομαλή διεξαγωγή του ταξιδιού με τα παιδιά. Ακολουθήστε, λοιπόν, τα παραπάνω tips και απολαύστε τις διακοπές σας, δημιουργώντας τις καλύτερες οικογενειακές αναμνήσεις. Και μην ξεχνάτε: όλα μπορούν να αντιμετωπιστούν, μιλώντας στα παιδιά ειλικρινά, αφουγκραζόμενοι τις ανάγκες τους. 

Καλό ταξίδι, με χαρά και ξεγνοιασιά!

childit.gr