Πώς διαλέγουμε φρέσκα όστρακα;
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhrOj8PunVko6MbjB9937H46nYAgUChzs6sASgaVpymsAQ3j0bNP8PJ07KnF3Fi4EHYiUOhtgSjHg-bCLLEoiE0omWuBXWW-DkRHPZUHlkPF7vArPbKkv-dG4_CwKcAb3Om_VL4i85bss6Obrn-1aAkI8Ik5_9I3-HDRgYtTZ2f4poJDMetcQRdZqN/s16000/stro.jpg)
Ένας μίνι οδηγός για να τα αγοράζουμε πάντα φρέσκα:
➢Πρέπει πάντα να είναι ζωντανά, άρα ανοιχτά.
➢Προσέχουμε να έχουν ευχάριστη θαλασσινή μυρωδιά.
➢Τα κελύφη τους πρέπει να έχουν υγρασία και γυαλάδα.
➢Ζητάμε από τον ψαρά να μας ανοίξει ένα όστρακο.
Η ποσότητα νερού στο εσωτερικό του πρέπει να είναι αρκετή.
Αν έχουν λίγο νερό μέσα, δεν είναι φρέσκα.
➢Δεν αγοράζουμε χύμα και αμφιβόλου προελεύσεως από πλανόδιους και πάντα επιλέγουμε μόνο όσα φέρουν υγειονομικό σήμα με την ειδική σήμανση του Κέντρου Αποστολής, όπως προβλέπεται από τον νόμο.
➢Δεν αγοράζουμε χύμα και αμφιβόλου προελεύσεως από πλανόδιους και πάντα επιλέγουμε μόνο όσα φέρουν υγειονομικό σήμα με την ειδική σήμανση του Κέντρου Αποστολής, όπως προβλέπεται από τον νόμο.