Ο χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας - Δείτε ποιες μάρκες ανήκουν στις ίδιες εταιρείες! - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Ο χάρτης της αυτοκινητοβιομηχανίας - Δείτε ποιες μάρκες ανήκουν στις ίδιες εταιρείες!



Τόσες μάρκες έχουν κατακλύσει της ζωές μας εδώ και αρκετά χρόνια και παρακάτω σας ξεκαθαρίζουμε που ανήκει κάθε μια από αυτές.

Πολύ συχνά ακούμε πως μια μάρκα ανήκει στον Όμιλο τάδε, μια άλλη στο Group δείνα και ούτω καθεξής. Πραγματικά, ένας κοινός νους μπορεί πάρα πολύ εύκολα να μπερδέψει στο κεφάλι του που ανήκει η κάθε μια εταιρεία, καθώς λόγω συγχωνεύσεων έχουν υπάρξει αρκετές αλλαγές σε μερικές μάρκες που κάποτε πιστεύαμε πως είναι πχ. αγγλικές. Ναι μεν παραμένουν αγγλικές, αλλά τα γραφεία βρίσκονται αλλού και κουμάντο κάνει άλλος.

Οι συγχωνεύσεις έγιναν είτε για λόγους αναγέννησης μια εταιρείας είτε για να έχει ένας Όμιλος ένα συγκεκριμένο χαρτοφυλάκιο είτε για να μειωθεί το κόστος παραγωγής. Λογικό αυτό, καθώς ένας κινητήρας μπορεί να τοποθετείται πλέον σε πολλά μοντέλα διάφορων μαρκών του Ομίλου, γεγονός που εξοικονομεί χρόνο και χρήμα. Φανταστείτε τι θα γινόταν αν ένας κατασκευαστής παρήγαγε άλλους κινητήρες για την τάδε μάρκα και άλλους για μια άλλη. Δεν θα τον συνέφερε ποτέ.

Για να ξέρετε λοιπόν κι εσείς τι ακριβώς γίνεται στην αγορά, παρακάτω παραθέτουμε μια λίστα με τις γνωστότερες μάρκες παγκοσμίως και σε ποιον Όμιλο ανήκουν. Βλέπουμε πως η Stellantis έχει δύο παρακλάδια, την PSA και την FCA, ακολουθεί το VW Group με αρκετές εταιρείες στην οικογένειά του, ενώ υπάρχουν και άλλες με μόλις δύο, όπως πχ. η Honda με την Daimler.

Τέλος, όταν η αναφορά γίνεται σε πωλήσεις που αφορούν τον Όμιλο, προσμετρώνται όλες οι μονάδες από όλες τις μάρκες που έχει υπό τη σκέπην του. Όταν η αναφορά γίνεται για πωλήσεις μίας μάρκας, αφορά αποκλειστικά τη μάρκα και όχι τις συνολικές του Group.


Αναλυτικά:

Stellantis: Peugeot, DS, Citroen, Vauxhall, Opel (PSA), RAM, Chrysler, Jeep, Dodge, Fiat, Alfa Romeo, Lancia, Maserati (FCA)

Volkswagen Group
: Audi, Bentley, Lamborghini, Porsche, Bugatti, Seat, Skoda, Volkswagen

General Motors: Wuling Motors, Holden, GMC, Chevrolet, Cadillac, Buick, Baojuin

Geely: Lync&Co, Lotus, Proton, Volvo, London Taxi C., Geely

Renault: Samsung, Renault, Dacia, Lada, Alpine, Venuncia

Nissan: Mitsubishi, Datsun, Nissan, Infiniti

BMW Group: BMW, MINI, Rolls-Royce

Tata: Jaguar, Land Rover, Tata Motors

Toyota: Daihatsu, Lexus, Toyota

Hyundai: Genesis, Hyundai, Kia

Ford: Ford, Lincoln M.

Daimler: Mercedes-Benz, Smart

Honda: Honda, Acura