Τι να κάνω αν ο σκύλος μου φάει μέλισσα; - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι να κάνω αν ο σκύλος μου φάει μέλισσα;

 

Τι συμβαίνει στην περίπτωση που ο σκύλος σας φάει μέλισσα; Τι πρέπει να κάνετε και πως θα προλάβετε το αγαπημένο σας σκυλάκι από τα χειρότερα; 


Σίγουρα αυτή η εικόνα προκαλεί φόβο κι ανησυχία, γιατί το πιθανότερο είναι ότι η μέλισσα θα τον τσιμπήσει. Αν δείτε τον σκύλο σας να τρώει μέλισσα, κατά τη διάρκεια της βόλτας σας, ή μέσα στο σπίτι, τότε πρέπει άμεσα να ελέγξετε αν εμφανίζει αλλεργικά συμπτώματα.


Τα σημάδια μιας αλλεργικής αντίδρασης μπορεί να περιλαμβάνουν:
  • Πρήξιμο του προσώπου ή του λαιμού
  • Δυσκολία στην αναπνοή
  • Εμετός ή διάρροια
  • Κνίδωση ή εξανθήματα
  • Αδυναμία ή κατάρρευση

Εάν ο σκύλος σας δεν εμφανίσει σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, μπορείτε να τον παρακολουθείτε στενά για τις επόμενες ώρες. 

Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι σκύλοι θα παρουσιάσουν κάποια ήπια συμπτώματα, όπως σάλια, γλείψιμο των χειλιών τους ή τρίψιμο του προσώπου τους. Αυτά τα συμπτώματα είναι συνήθως προσωρινά και θα υποχωρήσουν μέσα σε λίγες ώρες.



Πώς να βοηθήσετε τον σκύλο σας

Για να βοηθήσετε το σκύλο σας να αισθανθεί πιο άνετα, μπορείτε να δοκιμάσετε τα εξής:

Δώστε στο σκύλο σας λίγο νερό να πιει: 
Αυτό μπορεί να βοηθήσει να ξεπλύνετε τυχόν εναπομείναντα μέρη μέλισσας ή δηλητήριο στο στόμα του.

Εφαρμόστε μια κρύα κομπρέσα: 
Εάν ο σκύλος σας παρουσιάζει πρήξιμο ή πόνο στην περιοχή όπου τσιμπήθηκε, μπορείτε να εφαρμόσετε μια κρύα κομπρέσα για να βοηθήσετε στη μείωση της φλεγμονής.

Προσφέρετε στο σκύλο σας λίγο μέλι: 
Το μέλι μπορεί να βοηθήσει στην καταπράυνση του λαιμού του σκύλου σας και μπορεί επίσης να έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, σε περίπτωση που η κατάποση μέλισσας έχει προκαλέσει προβλήματα.

Παρακολουθήστε τον: 
Παρακολουθήστε στενά τον σκύλο σας για τις επόμενες ώρες για να βεβαιωθείτε ότι δεν παρουσιάζει σοβαρά συμπτώματα. Εάν παρατηρήσετε οποιαδήποτε σημάδια αλλεργικής αντίδρασης, επικοινωνήστε αμέσως με τον κτηνίατρό σας.

Η πρόληψη είναι το κλειδί! 
Προσέχετε το σκύλο σας όταν βρίσκεται έξω και προσπαθήστε, όσο μπορείτε, να τον κρατάτε μακριά από περιοχές όπου είναι γνωστό ότι συγκεντρώνονται μέλισσες, όπως ανθισμένα φυτά ή κυψέλες.


mypet.gr