Θέρμη: Με επιτυχία διοργανώθηκε η 3η ημερίδα: «ΡΩΤΑΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ» - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Θέρμη: Με επιτυχία διοργανώθηκε η 3η ημερίδα: «ΡΩΤΑΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ»

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 3η Ημερίδα «ΡΩΤΑΩ, ΜΑΘΑΙΝΩ, ΑΠΟΦΑΣΙΖΩ» με θέμα τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό, την Εκπαίδευση και τη Σταδιοδρομία,την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου στο «Αμφιθέατρο» του Κέντρου Διάδοσης Επιστημών & Μουσείου Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ, από τη διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Θέρμης, σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και υπό την αιγίδα του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Η ημερίδα απευθυνόταν σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Συμβουλίου Νέων του Δήμου Θέρμης και της ΔΕΠΠΑΘ.

Πάνω από 200 μαθητές που συμμετείχαν στην ημερίδα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό, την εκπαίδευση και τις ευκαιρίες σταδιοδρομίας για το μέλλον τους, από αξιόλογους ομιλητές από την ακαδημαϊκή κοινότητα αλλά και επιτυχημένους επιχειρηματίες, οι οποίοι μύησαν τους νέους στον χώρο του εργασιακού περιβάλλοντος, δίνοντας τους το έναυσμα να ανοίξουν τους ορίζοντές τους σε δημιουργικές σκέψεις για το πώς μπορούν να αξιοποιήσουν τα έμφυτα ταλέντα τους.


Στην εκδήλωση συμμετείχαν και χαιρέτησαν τη διεξαγωγή της,

➭ο Δήμαρχος Θέρμης κύριος Θεόδωρος Παπαδόπουλος, 
➭ο κ. Στυλιανός Αποστόλου, Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δήμου Θέρμης, 
➭ο κ. Άγγελος Χαριστέας, Αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, 
➭ο κ. Νίκος Τζόλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΠΚΜ, 
➭ο κ. Κωνσταντίνος Πάλλας, Περιφερειακός Σύμβουλος ΚΜ, 
➭ο κ. Γεώργιος Καρατάσιος, Περιφ. Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, 
➭ο κ. Αθανάσιος Γλαβίνας, Υποψήφιος Βουλευτής Β’ Θες/νίκης, 
➭ο κ. Γεώργιος Αγγέλου, Πρόεδρος ΔΕΠΠΑΘ, 
➭η κα. Χρυσή Κληματσούδα, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Παιδείας Πολιτισμού & Αθλητισμού Δήμου Θέρμης, 
➭o κ. Κώστας Τσαπουρνάς, Υπεύθυνος Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θες/νίκης,
➭ενώ συντονίστρια της εκδήλωσης ήταν η κα. Πέτρα Καρυώτη, Υπεύθυνη διοργάνωσης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων της ΔΕΠΠΑΘ Δήμου Θέρμης και Δημοσιογράφος.


Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν εισηγήσεις ακαδημαϊκών. 

➢Ο Δρ. Γεώργιος Κουλαουζίδης, Επίκουρος Καθηγητής ΕΑΠ αναφέρθηκε στην συμβολή και στην κατανόηση του κριτικού στοχασμού ως μαθησιακή διεργασία, 

➢ο Δρ. Ανδρέας Οικονόμου, Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ, μίλησε για την άυλη περιουσία και πως τη διαχειριζόμαστε. 

➢Στην συνέχεια ο Δρ. Γεώργιος Φυτιάνος, καθηγητής στο Perrotis College, Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή εξήγησε στο κοινό για το πώς η επιστήμη μπορεί να σώσει το περιβάλλον, 

➢η κα. Μαριάννα Παντούρα, Ερευνήτρια ΕΚΕΤΑ, τόνισε την σημασία της έρευνας ως επάγγελμα και για το πως μπορούμε να μάθουμε για τη διατροφή και την υγεία, μέσω αυτής. 

➢Την σκυτάλη πήρε ο κος. Αντώνιος Καταβέλος, Αρχιτέκτων Α.Π.Θ., Διευθυντής ΙΕΚ Θέρμης όπου μίλησε για το ΙΕΚ, την επαγγελματική κατάρτιση, τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Ευρωπαϊκή Προοπτική. 

➢Ο Δρ. Μανόλης Μανωλεδάκης, Κοσμήτορας Σχολής Ανθρωπιστικών, Κοινωνικών & Οικονομικών Επιστημών στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Ελλάδας αναφέρθηκε στις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, στην σημασία τους και στις επαγγελματικές δυνατότητες που προσφέρουν.

Κατά την διάρκεια του διαλείμματος που ακολούθησε οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το σύνολο εγχόρδων του ωδείου Θέρμης Spira Minore, με την καλλιτεχνική διεύθυνση της κυρίας Δήμητρας Κατιώτη.


Αξιόλογο τμήμα της εκδήλωσης αποτέλεσε η δεύτερη ενότητα με ομιλίες επιχειρηματιών όπως: 

➢του κ. Πρόδρομου Μαρκόπουλου, Education Manager της Εταιρίας Eduk8, όπου μίλησε για τις καινοτόμες εκπαιδευτικές λύσεις καινοτομίας που προσφέρουν για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. 

➢Ο κ. Αστέριος Πελτέκης, Καλλιτεχνικός Διευθυντής ΚΘΒΕ επισήμανε τις αρετές της πολιτισμικής παιδείας και τις ευκαιρίες της Επαγγελματικής Σταδιοδρομίας, 

➢ο κ. Ιωάννης Βασιλειάδης, Πρόεδρος της ΚΥΑΝΑ Pro Cosmetics Hellas και Δασολόγος μίλησε για την προσωπική του διαδρομή στο δρόμο της επιχειρηματικότητας και για το πως κατάφερε να ξεπεράσει τις δυσκολίες που συνάντησε. 

➢Ο κ. Βασίλειος Μπέκας, Αρχιμάγειρας Προεδρίας Δημοκρατίας, αναφέρθηκε στην πορεία του προς το Μέγαρο της Δημοκρατίας, 

➢ο κ. Σπύρος Βαρσάμης, Αντιστράτηγος Π.Σ. ε.α. & ΦΠ/ΑΠΘ Επίτιμος Διοικητής Ε.Σ.Κ.Ε.ΔΙ.Κ. μύησε τους μαθητές στις σχολές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της πυροσβεστικής ακαδημίας και το πυροσβεστικό επάγγελμα και τέλος 

➢ο κ. Χρήστος Χέλμης, Υπεύθυνος Επικοινωνίας Aviation Engineering Τraining Centre αναφέρθηκε στο σημαντικό και δύσκολο επάγγελμα του Μηχανικού Αεροσκαφών στην Πολιτική Αεροπορία. 

Στην συνέχεια όλοι οι εισηγητές απάντησαν σε απορίες των νέων και προσπάθησαν να τους καθοδηγήσουν.

Ευχαριστούμε πολύ τον κ. Κώστα Περήφανο, τον κ. Παντελή Αμπατζή και την κα. Ελπίδα Παπαδανιήλ για την συνεισφορά τους στην διεξαγωγή της Ημερίδας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα «Ρωτάω. Μαθαίνω. Αποφασίζω.» έχει γίνει πλέον θεσμός για τον Δήμο Θέρμης και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Φεστιβάλ Παιδείας, Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης του Δήμου.