Στα θρανία του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ραιδεστού κάθισε ο δήμαρχος Θέρμης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Στα θρανία του 1ου δημοτικού σχολείου Ν. Ραιδεστού κάθισε ο δήμαρχος Θέρμης

 


Να καθίσει ξανά στα θρανία είχε σήμερα την ευκαιρία ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος επισκέφθηκε το 1ο δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού. 

Αφορμή υπήρξε το μάθημα Μελέτης Περιβάλλοντος στο πλαίσιο του οποίου έγινε συζήτηση για το θεσμό της Αυτοδιοίκησης και το ρόλο του δημάρχου. 

Η διεύθυνση του σχολείου προσκάλεσε τον δήμαρχο να συμμετάσχει στο μάθημα κι έτσι δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Παπαδόπουλο να συνομιλήσει με τους μαθητές/τριες, να ενημερωθεί από τους ίδιους/ες για τα θέματα που τους/ις απασχολούν και να ακούσει τις προτάσεις και τις ιδέες τους. 


Παράλληλα δέχθηκε πλήθος ερωτήσεων οι οποίες αφορούσαν το ρόλο του δημάρχου, τα καθήκοντά του καθώς και το θέμα της ανακύκλωσης που φάνηκε να ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους μαθητές/τριες.

Απαντώντας στα ερωτήματα των μαθητών/τριων ο δήμαρχος Θέρμης ανέφερε πως το να είσαι δήμαρχος δεν είναι επάγγελμα αλλά λειτούργημα και παράλληλα εξήγησε στα παιδιά πως κανείς δεν είναι αλάνθαστος και κανείς δεν τα ξέρει όλα και πως όλα προκύπτουν μέσα από την εμπειρία και τη σκληρή δουλεία. 

Είπε στους μαθητές/τριες ότι είναι απόλυτα ικανοποιημένος από την προσφορά του στο τόπο, ότι το λειτούργημα που ασκεί συνδέεται άμεσα με την αγάπη του για το δήμο και αυτό είναι κάτι που τον γεμίζει και τον ευχαριστεί και παρότρυνε τα παιδιά να κάνουν στη ζωής τους ότι τους ευχαριστεί.



Βλέποντας τις εργασίες των παιδιών με θέμα την ανακύκλωση, ο κ. Παπαδόπουλος υπογράμμισε τη σημασία να δρούμε καθημερινά όλοι οι πολίτες με αίσθημα ατομικής ευθύνης σε αυτό τον ευαίσθητο τομέα και έδωσε συγχαρητήρια στις εκπαιδευτικούς του σχολείου που φρόντισαν ώστε τα παιδιά να είναι απολύτως ενημερωμένα γύρω από το θέμα της ανακύκλωσης.


Μιλώντας στα παιδιά για την ανακύκλωση ο δήμαρχος εξήγησε ότι 
τα ανακυκλώσιμα υλικά, μπορούν να προέλθουν από πολλές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών μας, των δημόσιων υπηρεσιών και των βιομηχανιών. Περιλαμβάνουν το γυαλί, το χαρτί, το αλουμίνιο και άλλα μέταλλα όπως ο χαλκός και ο σίδηρος, την άσφαλτο, τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και τα πλαστικά. Οι ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές είναι ανακυκλώσιμες όχι μόνον γιατί επιβαρύνουν το περιβάλλον αλλά και γιατί βλάπτουν την υγεία μας
τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. 

Σημείωσε τέλος, πως η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας και ανακοίνωσε στα παιδιά τη νέα γραμμή ανακύκλωσης οργανικών υλικών που σύντομα θα επεκταθεί και στα σχολεία του δήμου με τοποθέτηση των ανάλογων κάδων.



Ολοκληρώνοντας τη συνάντησή τους με το δήμαρχο Θέρμης οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού του έθεσαν και το αίτημα για τη λειτουργία των παιδικών χαρών του χωριού παραδίδοντάς του μάλιστα και σχετική επιστολή που επιμελήθηκαν με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους.

Ο κ. Παπαδόπουλος αφού εξήγησε στα παιδιά την αλλαγή του νόμου γύρω από τον τρόπο πιστοποίησης και λειτουργίας των παιδικών χαρών, με απόφαση της Πολιτείας έπειτα από ατυχήματα που συνέβησαν σε άλλους δήμους, τα διαβεβαίωσε πως ο δήμος βρίσκεται στο τελικό στάδιο της απαιτούμενης διαδικασίας και πως έως το καλοκαίρι θα λειτουργεί παιδική χαρά σύγχρονων προδιαγραφών και πιστοποιημένη και στη Νέα Ραιδεστό όπως και σε άλλες κοινότητες του δήμου. 

«Εσείς τα παιδιά αποτελείτε την ελπίδα αυτού του τόπου», είπε συγχαίροντας τόσο τους μαθητές/τριες όσο και τους δασκάλους τους για την καλλιέργεια, την ευαισθησία και την ωριμότητα των ζητημάτων που του έθεσαν και αντάλλαξε αγκαλιές και χειραψίες με όλα τα παιδιά.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στο 1ο Δημοτικό σχολείο Νέας Ραιδεστού ο δήμαρχος Θέρμης επισκέφθηκε και τη Βιβλιοθήκη – πολυχώρο που έχει δημιουργηθεί στο σχολείο, μία πρότυπη αίθουσα που ολοκληρώθηκε με τη στήριξη της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής και τη συνεργασία της διευθύντριας Στέλλας Φασούλα και της προέδρου Ευαγγελίας Κούτρη.

Η ιδέα για τη δημιουργία αυτού του χώρου, μέσα στον οποίο τα παιδιά μπορούν να διαβάσουν, να παίξουν και να ασχοληθούν με διάφορα άλλα project, ανήκει στη δασκάλα Αγγλικών Κατερίνα Ζιάκα και εντυπωσίασε το δήμαρχο που συνεχάρη όλους όσους συνετέλεσαν στη δημιουργία ενός τέτοιου ξεχωριστού χώρου που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μαθαίνουν μέσα από το παιχνίδι και άλλες δράσεις που δύσκολα συναντά σήμερα κάποιος στα σχολεία. 

Οι εκπαιδευτικοί του 1ου Δημοτικού σχολείου Νέας Ραιδεστού πρότειναν στον δήμαρχο να επισκεφθεί ξανά το σχολείο ώστε να έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει και με τους μαθητές/τριες των υπολοίπων τάξεων. 

Το δήμαρχο Θέρμης συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Παιδείας Στυλιανός Αποστόλου, η πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Ευαγγελία Κούτρη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Γιάννης Λιάπης και ο πρόεδρος της κοινότητας Νέας Ραιδεστού Παναγιώτης Κατρανιάς.