10 σημάδια ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη μαζί σας - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

10 σημάδια ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη μαζί σας

 

Επειδή οι γάτες δεν μπορούν να μιλήσουν, δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν για να σας πουν κάτι. 


Είτε είναι χαρούμενες είτε λυπημένες, είτε πονάνε, είτε ιδιαίτερα όταν είναι λίγο κουρασμένες, θέλουν εσείς να το ξέρετε.


Παρακάτω θα δούμε κάποια σημάδια ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη μαζί σας.

Μια διαφορετική συμπεριφορά της γάτας μπορεί να είναι σημάδι άγχους, κατάθλιψης, ή κάτι άλλο. Εσείς θα πρέπει να δώσετε λίγο περισσότερη προσοχή στο τι θέλει να σας πει με τον τρόπο της γιατί ίσως η γατούλα σας λέει ότι είναι θυμωμένη ή αναστατωμένη.

Η γλώσσα του σώματος μιας γάτας μπορεί επίσης να περιέχει μια σειρά από ενδείξεις για το πώς αισθάνεται.

Να θυμάστε, ανεξάρτητα από το πώς αισθάνεται η γάτα σας, εσείς πρέπει πάντα να της φέρεστε με αγάπη και υπομονή.


1. Σας αποφεύγει

Μπορεί να είναι δύσκολο να καταλάβετε αν η γάτα σας κρατά αποστάσεις επειδή είναι αναστατωμένη ή εκνευρισμένη, αλλά αν σας αποφεύγει ενώ είναι κανονικά παιχνιδιάρα ή κρατιέται μακριά για περισσότερο από το συνηθισμένο, μπορεί να είναι σημάδι ότι είναι εκνευρισμένη, φοβισμένη ή ανήσυχη

Οι θυμωμένες γάτες θα κρατήσουν αποστάσεις όταν αναστατωθούν, ας πούμε, από μια ξαφνική δυνατή φωνή, γρήγορες κινήσεις ή ακόμα και μια άγνωστη μυρωδιά στα ρούχα σας. Αφήστε τη να έχει τον χώρο της και τον χρόνο της και θα επιστρέψει όταν είναι έτοιμη.


2. Επιστρατεύει τον συριγμό

Νομίζετε ότι μόνο τα σκυλιά “γρυλίζουν”; Τότε δεν έχετε δει ποτέ θυμωμένη γάτα ή γάτες που τσακώνονται. 

Οι θυμωμένες γάτες μπορούν να κάνουν μια μεγάλη ποικιλία θορύβων που σηματοδοτούν τη δυσαρέσκειά τους, συμπεριλαμβανομένου ενός συριγμού. 

Εάν συμβαίνει κάτι τέτοιο με τη γάτα σας, ξεκινήστε δίνοντάς της χώρο και στη συνέχεια κάντε σιγά-σιγά πράγματα που θα δημιουργήσουν μια θετική σχέση, όπως τάισμα, παιχνίδι με τα παιχνιδάκια της.



3. Κρύβεται κάτω από τον καναπέ και αρνείται να βγει

Το να κρύβεται κάπου είναι ένα από τα πρώτα σημάδια που δείχνουν ότι η γάτα σας είναι εκνευρισμένη ή φοβάται εσάς ή κάτι που συμβαίνει. 

Αντισταθείτε στην παρόρμηση να προσπαθήσετε να τραβήξετε τη θυμωμένη γάτα σας από την κρυψώνα – είναι ένα προστατευτικό αντανακλαστικό και αν την αναγκάσετε να κοινωνικοποιηθεί πριν είναι έτοιμη, μπορεί να γίνει επιθετική.



4. Σηκώνει την τρίχα της

Αν δείτε ένα γατάκι να κάνει την πλάτη του σαν τόξο, να έχει ανασηκωμένη γούνα και μια φουντωτή ουρά, αυτό δείχνει ότι για κάποιο λόγο έχει εκνευριστεί. Η εικόνα αυτή δείχνει ότι είναι μεγαλύτερο και πιο εκφοβιστικό. 

Αλλά ανεξάρτητα από το πόσο χαριτωμένη ή αστεία βρίσκετε αυτή τη στάση, τώρα δεν είναι η ώρα να προσπαθήσετε να τη χαϊδέψετε. Δώσε της χώρο, αλλιώς μπορεί να σας δαγκώσει.


5. Τα αυτιά της μοιάζουν σαν να ετοιμάζεται για απογείωση

Τα αυτιά που είναι πίσω στο κεφάλι και ελαφρώς προεξέχουν—«σαν φτερά αεροπλάνου»—είναι μια βέβαιη ένδειξη ότι η γάτα σας είναι αναστατωμένη. Μην ανησυχείτε πολύ, αλλά κρατήστε τις αποστάσεις σας. 

Μια ολοσχερής επίθεση εναντίον ανθρώπων δεν είναι τόσο συνηθισμένη και, όταν συμβαίνει, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι μια ανακατευθυνόμενη επιθετικότητα. 

Η γάτα σας δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τον πραγματικό λόγο της αγωνίας της, οπότε μπορεί να καρφώσει ένα ανθρώπινο χέρι που προσπαθεί να την χαϊδέψει όταν είναι αναστατωμένη.

6. Σας δαγκώνει το χέρι όταν την χαϊδεύετε

Σας έχει τύχει η γάτα σας να σας ζητά να τη χαϊδέψετε και μετά να σας δαγκώσει ή να σας γρατσουνίσει το χέρι; 
Αυτό ονομάζεται «επιθετικότητα χαϊδέματος» και είναι απολύτως φυσιολογικό. 

Αυτό το δάγκωμα «άσε με ήσυχο» δεν σημαίνει ότι είναι θυμωμένη, αλλά ότι θέλει να ελέγξει την αλληλεπίδραση και το χάιδεμα που διαρκεί πολύ την υπερδιεγείρει.



7. Κουνάει την ουρά της νευρικά

Ένα από τα πρώτα διακριτικά σημάδια ότι η γάτα σας είναι θυμωμένη μαζί σας είναι όταν βλέπετε την ουρά της χαμηλά, να στριφογυρίζει γρήγορα πέρα ​​δώθε, από τη μία πλευρά στην άλλη. 

Όποτε βλέπετε την ουρά να σπάει, σταματήστε ό,τι κάνετε που την αναστατώνει, δώστε της λίγο χώρο και κάντε πίσω για λίγο μέχρι να ηρεμήσει.


8. Αρνείται το αγαπημένο της γεύμα

Όταν μια γάτα είναι αναστατωμένη, μπορεί να τρώει λιγότερο ή ακόμα και να αρνείται να φάει εντελώς. Συχνά αυτό είναι μια αντίδραση σε μια νέα ή άγνωστη κατάσταση, μια αλλαγή στη ρουτίνα ή ένα μεγάλο γεγονός στο σπίτι, όπως η γέννηση ενός νέου μωρού. 

Παρακολουθήστε προσεκτικά, καθώς αυτό μπορεί να είναι επίσης σημάδι ασθένειας. Εάν δεν φάει για περισσότερο από μία ή δύο μέρες, επισκεφτείτε τον κτηνίατρο.



9. Γρατζουνάει τα έπιπλα

Δεν υπάρχει τίποτα πιο εξοργιστικό από μια θυμωμένη γάτα που σε κοιτάζει κατευθείαν στα μάτια, απλώνει τα νύχια της και μετά ξύνει τον νέο σας καναπέ. 

Αντί για επιθετικότητα ή θυμό, αυτό είναι πιο πιθανό να οφείλεται στο ότι η γάτα σας σημαδεύει την επικράτειά της. Οι γάτες αντιλαμβάνονται το σπίτι και την αυλή ως το βασίλειό τους, επομένως πράγματα όπως σημάδια από νύχια στα έπιπλα είναι απλά κάποια όρια που βάζει. 

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα σπρέι φερομόνης γάτας για να ηρεμήσετε τα πράγματα και να σώσετε τον καναπέ σας.



10. Γουργουρίζει

Οι γάτες γουργουρίζουν επειδή είναι χαρούμενες, σωστά; 
Δεν είναι έτσι πάντα! Το γουργούρισμα μπορεί επίσης να υποδηλώνει άγχος, φόβο ή ακόμα και επιθετικότητα

Εάν συνεχίζετε να χαϊδεύετε μια γάτα που γουργουρίζει ακόμα και όταν δείχνει άλλα σημάδια ερεθισμού, μάλλον ζητάτε ένα γρατζούνισμα ή δάγκωμα.


mypet.gr