Μέχρι και 100% η επιδότηση της μπαταρίας στο νέο πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Μέχρι και 100% η επιδότηση της μπαταρίας στο νέο πρόγραμμα για φωτοβολταϊκά στέγης



Δεν είναι λίγοι όσοι αναζητούν τρόπους να μειώσουν το ποσό που πληρώνουν στους λογαριασμούς ρεύματος και εξετάζουν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη στέγη. Ακριβώς για αυτό, σε εξέλιξη είναι η κατάρτιση του νέου προγράμματος επιδότησης μικρών φωτοβολταϊκών στέγης.

Tέλη Μαρτίου προβλέπεται να ανοίξουν οι δύο πλατφόρμες υποδοχής αιτήσεων για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και ηλιακών θερμοσιφώνων με βάση τον νεότερο σχεδιασμό του ΥΠΕΝ.

Τα δύο προγράμματα που έχουν ανακοινωθεί από καιρό από τον πρωθυπουργό αλλά και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, θα συμβάλλουν καθοριστικά στη μείωση του ενεργειακού κόστους και στην εξοικονόμηση ενέργειας στον οικιακό αλλά και τον επαγγελματικό τομέα.

Μέσω του προγράμματος, θα αναπτυχθούν τουλάχιστον 100.000 συστήματα σε κατοικίες και από 75.000 σε μικρές επιχειρήσεις και αγροτικές εγκαταστάσεις.

Μέσα στον Μάρτιο (το αργότερο μέχρι την τρίτη εβδομάδα) θα ανοίξει η πλατφόρμα τόσο για την εγκατάσταση θερμοσιφώνων, αλλά και το νέο πρόγραμμα «φωτοβολταϊκά στη στέγη με μπαταρία», που θα στηρίζει μέχρι 10 κιλοβάτ. Ως προς το δεύτερο, το ποσοστό επιδότησης για την μπαταρία θα φτάσει ακόμη και το 100%. Το σύστημα φωτοβολταϊκών με μπαταρία βοηθά τους ιδιοκτήτες να αποκτήσουν ενεργειακή αυτονομία και τη νύχτα. Όπως είπε ο κ. Σκρέκας, δικαιούχοι θα είναι ιδιώτες, επαγγελματίες και αγρότες.

Την ίδια στιγμή, στην τελική ευθεία βρίσκεται η οριστικοποίηση του Οδηγού, ώστε να γίνει η επίσημη ανακοίνωση του προγράμματος. Σύμφωνα πάντως με τις ίδιες πληροφορίες, η προδημοσίευση του Οδηγού αναμένεται στο επόμενο δεκαπενθήμερο.

Στόχος είναι να εγκατασταθούν περί τα 250.000 φωτοβολταϊκά από τις τρεις κατηγορίες δικαιούχων (νοικοκυριά, αγρότες, ΜμΕ), με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη προώθηση των συστημάτων που θα συνοδεύονται με μπαταρίες.