Αφαιρούμενη μπαταρία στα smartphone θέλει η Ευρώπη - Δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρείες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Αφαιρούμενη μπαταρία στα smartphone θέλει η Ευρώπη - Δύσκολα τα πράγματα για τις εταιρείεςΟι περισσότερες σύγχρονες συσκευές έχουν μπαταρίες ιόντων λιθίου και σε αντίθεση με τις παλιές καλές εποχές που μπορούσες να αγοράσεις μία μπαταρία και να αντικαταστήσεις την παλιά αφαιρούμενη μπαταρία που είχε χαλάσει και κρατούσε 5 λεπτά, πλέον τα smartphone έρχονται με ενσωματωμένες μπαταρίες.


Ακόμη και αν πάρεις την απόφαση να αντικαταστήσεις την μπαταρία μόνος σου, σε ορισμένες περιπτώσεις υπάρχει πάρα πολύ κόλλα και μπορεί να είναι “δεμένη” με άλλα στοιχεία. Οπότε, παίζει στην προσπάθεια αλλαγής να καταστραφεί η μπαταρία ή ακόμα και άλλα τμήματα του τηλεφώνου.

Όλα αυτά, αναγκάζουν τους καταναλωτές να απευθύνονται πάντα σε εξειδικευμένο service και ειδικά σε περιπτώσεις συσκευών εκτός εγγύησης να πληρώνουν αρκετά χρήματα για την αλλαγή της μπαταρίας. Αυτό όμως μπορεί να αλλάξει σύντομα, καθώς η Ευρώπη προτείνει έναν νέο μόνο που στοχεύει στην ευκολότερη αντικατάσταση μπαταριών σε συσκευές όπως laptop και smartphone.


Στην ουσία, αυτός ο νόμος μας φέρνει πίσω στις ημέρες των feature phone με την αφαιρούμενη μπαταρία, όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει την αντικατάσταση χωρίς τον φόβο πρόκλησης προβλημάτων. Ωστόσο, οι περισσότερες εταιρείες θα μπορούσε να είναι ενάντια σε αυτό και όχι άδικα. Το πρόβλημα με αυτήν την αλλαγή δεν είναι μόνο η απώλεια κέρδους.

Οι εταιρείες θα πρέπει να επανασχεδιάσουν πλήρως τα smartphone αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις, διότι ο σημερινός σχεδιασμός με τις ενσωματωμένες και κολλημένες μπαταρίες ενισχύει την αντοχή των συσκευών αυτών. Αυτό θα κοστίσει πολύ στις εταιρείες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, αν η Ευρώπη περάσει τον νόμο, όλες οι εταιρείες θα υποχρεωθούν να σχεδιάζουν smartphone με αφαιρούμενη μπαταρία.