Εκπομπή αφιερωμένη στην κοινότητα Αγίου Αντωνίου - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκπομπή αφιερωμένη στην κοινότητα Αγίου Αντωνίου



Εκπομπή, αφιερωμένη στην κοινότητα Αγίου Αντωνίου του δήμου Θέρμης πρόβαλλε την Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2023 η εκπομπή "Ο τόπος μου η ζωή μου" του τηλεοπτικού σταθμού 4Ε. 



Στην εκπομπή μίλησε η πρόεδρος της κοινότητας Καλλιόπη Πουρσανίδου η οποία αναφέρθηκε στις φυσικές ομορφιές, τον Πολιτισμό και όλους τους δραστήριους συλλόγους της περιοχής, καθώς και στην γαστρονομία της. 

Η διευθύντρια του δημοτικού σχολείου Αγίου Αντωνίου Μαρία Ιορδανίδου αναφέρθηκε στον πρότυπο τρόπο διδασκαλίας του εξατάξιου δημοτικού σχολείου του χωριού, ενώ η πρόεδρος του Πρότυπου Γυναικείου Συνεταιρισμού Αγίου Αντωνίου Δέσποινα Ιωαννίδου, αλλά και οι γυναίκες μέλη του Συνεταιρισμού παρουσίασαν τις ποντιακές γεύσεις, όπου ξεχωριστή θέση έχει η παρασκευή του εξαιρετικού ΠΕΡΕΚ.

Επίσης, στο πλαίσιο της εκπομπής προβλήθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες της Νεολαίας Αγίου Αντωνίου από τον πρόεδρο Γιώργο Μελισσίδη, καθώς πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Αντωνίου «Παναγία Σουμελά» Ηλίας Οικονόμου μίλησε για την ποντιακή παράδοση, τα ήθη και έθιμα των Ποντίων, ενώ αναφέρθηκε και στα τμήματα παραδοσιακών χορών του Συλλόγου και τις εκδηλώσεις που διοργανώνονται κάθε χρόνο.

Η εκπομπή με τίτλο «Άγιος Αντώνιος Θεσσαλονίκης» ολοκληρώθηκε με παρουσίαση γνωστών ποντιακών χορών από το τμήμα χορού του Συλλόγου «Παναγία Σουμελά» και θα μεταδοθεί από την 4Ε σε επανάληψη και την Κυριακή 15 Ιανουαρίου.

Δείτε όλη την εκπομπή εδώ: