Καθαρισμός ρεμάτων σε Βασιλικά και Μονοπήγαδο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Καθαρισμός ρεμάτων σε Βασιλικά και Μονοπήγαδο

 


//Ανακοίνωση Δήμου Θέρμης

Με στόχο την έγκαιρη πρόληψη πλημμυρών, την προστασία του περιβάλλοντος και την αποκατάσταση της αισθητικής των χώρων, η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας προχωρά το τελευταίο χρονικό διάστημα σε παρεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων και καναλιών που διασχίζουν τα Βασιλικά και το Μονοπήγαδο. 



Συγκεκριμένα, συνεργεία του τμήματος Αυτεπιστασίας, θωρακίζοντας αντιπλημμυρικά περιοχές των Βασιλικών προχώρησαν στον καθαρισμό ρέματος που έρχεται από τους πρόποδες του λόφου Βούζερη και διασχίζει τμήμα του χωριού καταλήγοντας στον Ανθεμούντα, ενώ σύντομα θα πραγματοποιηθεί και ο καθαρισμός του ρέματος στην ανατολική πλευρά του χωριού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.


Παρεμβάσεις συντήρησης καναλιών εξάλλου πραγματοποιήθηκαν και στο Μονοπήγαδο κατόπιν αιτημάτων πολιτών και της Κοινότητας Αγίου Αντωνίου.

Πρόκειται για κανάλια που διασχίζουν το χωριό στα οποία υπήρχε ανεξέλεγκτη βλάστηση και συγκεκριμένα για το κανάλι που περνά πίσω από την παιδική χαρά και καταλήγει στον Άγιο Αντώνιο καθώς και το κανάλι που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του χωριού.
Έγκαιρα και με συντονισμένες προσπάθειες η Αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας ικανοποιώντας αιτήματα πολιτών και Κοινοτήτων προβαίνει σε καθαρισμούς των ρεμάτων, έργο σημαντικό ώστε με τις βροχές του χειμώνα να μην δημιουργηθούν προβλήματα
ανέφερε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μουστάκας. 

Σύμφωνα με τον κ. Μουστάκα, έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι καθαρισμοί των ρεμάτων και των καναλιών σε πολλές Κοινότητες του δήμου Θέρμης όπου υπήρχε αυξημένη βλάστηση και συσσωρευμένα ογκώδη φερτά υλικά.



Ο κ. Μουστάκας απευθύνει έκκληση στους κατοίκους να είναι προσεκτικοί και να σταματήσουν τις παράνομες ρίψεις ογκωδών υλικών, που αυξάνουν την επικινδυνότητα εκδήλωσης πλημμυρών, ενώ υπενθυμίζει σε όλους του δημότες πως μπορούν να απευθύνονται για τα αιτήματά τους στο τηλέφωνο της υπηρεσίας 2310483412 καθώς και προσωπικά στον ίδιο καλώντας στο 6981304515.