Έξυπνα κόλπα, για να δώσετε στα μαλλιά σας το χαμένο τους όγκο - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Έξυπνα κόλπα, για να δώσετε στα μαλλιά σας το χαμένο τους όγκο



Το να πετύχετε λαμπερά και με όγκο μαλλιά, μπορεί να ακούγεται εντελώς αδύνατο – ιδιαίτερα αν έχετε λεπτά, ή αραιά μαλλιά. Υπάρχουν ωστόσο μερικές συμβουλές και κόλπα που μπορείτε να κάνετε για να αυξήσετε αμέσως τον όγκο τους.

Στην πραγματικότητα, αναφέρει το realsimple.com, μπορεί να εκπλαγείτε με το πόσο όγκο μπορείτε να δημιουργήσετε, εύκολα και γρήγορα.


Χρησιμοποιήστε λακ

Μην υποτιμάτε τη δύναμη του όγκου της λακ. Αν και χρησιμοποιείται συχνά για καλύτερο κράτημα στα χτενίσματα, αυτό το εύχρηστο προϊόν περιποίησης μαλλιών, δημιουργεί επίσης ανόρθωση και όγκο.

«Ξεκινώντας από την κορυφή, κρατήστε τις ρίζες σας ψηλά και ψεκάστε τη λακ στη βάση της ρίζας», λέει η κομμώτρια Brooke Clarke. «Επαναλάβετε μέχρι να φτάσει η επιθυμητή ποσότητα στα μαλλιά σας και μετά τρίψτε τα απαλά με τα δάχτυλά σας». Μπορείτε να τα φορμάρετε μετά, καθώς αυτή η τεχνική αφήνει τα μαλλιά στη ρίζα ελαφρώς τριμμένα, κάτι που σας επιτρέπει να τα φουσκώσετε ξανά όπως χρειάζεται.


Βουρτσίστε ανάποδα τα μαλλιά

Θα πρέπει να σκύψετε λίγο το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα, να τα στεγνώνετε με το πιστολάκι και να τα βουρτσίζετε κόντρα με μια φαρδιά βούρτσα. Αφού τα χτενίσετε για λίγο, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία φυσώντας τα μαλλιά σας προς την άλλη πλευρά. Τέλος, σκύψτε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα βουρτσίζετε και στεγνώνετε τα προς τα μπροστά.

Αν τα μαλλιά σας είναι πολύ κοντά για να τα βουρτσίσετε με φαρδιά βούρτσα, θα πρέπει να τραβήξετε μερικές τούφες σε απόσταση από το κεφάλι σας ενώ τα στεγνώνετε με το πιστολάκι. Μπορείτε επίσης να μαζέψετε μερικές τούφες από τα μαλλιά σας και να τις ζεστάνετε για λίγο με το πιστολάκι. Έπειτα, αφήστε τις να κρυώσουν. Οι μέθοδοι αυτοί θα χαρίσουν στα μαλλιά σας περισσότερο όγκο στις ρίζες.


Προσοχή στον αφρό

Η υπερβολική ποσότητα αφρού μπορεί να κολλήσει τα μαλλιά σας και να τα κάνει τα φαίνονται βαρύτερα, οπότε ο επιπλέον όγκος που θέλετε αποτελεί παρελθόν. Εφαρμόστε τον ακόλουθο κανόνα, αναφέρει η Katelyn Ellsworth, ιδιοκτήτρια του κομμωτηρίου The Roslyn, για φορμάρισμα κοντών μαλλιών, το μόνο που χρειάζεστε είναι μια μπάλα αφρού στο μέγεθος ενός καρυδιού. Για μεσαίου μήκους, θα πρέπει να είναι περίπου στο μέγεθος αυγού κότας, και για μακριά μαλλιά στο μέγεθος μιας μπάλας του τένις.


Ξηρό σαμπουάν

Τέλος, αν δεν έχετε χρόνο να ασχολείστε με τα μαλλιά σας ή να τα πλένετε συνέχεια δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ξηρό σαμπουάν. 
Αυτό αφαιρεί τη βρωμιά από τις ρίζες σας, αλλά και βοηθά στο να σηκωθούν, δίνοντας τους όγκο, καθώς και τα καθαρίζει ταυτόχρονα.