Πώς να περιποιηθείτε τα ξεφλουδισμένα σας κάτω άκρα - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Πώς να περιποιηθείτε τα ξεφλουδισμένα σας κάτω άκραΜετά από μια δύσκολη μέρα, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα πόδια σας είναι ξεφλουδισμένα και ξερά. Το ξεφλούδισμά τους μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους, όπως ξηροδερμία, έκζεμα, ψωρίαση ή υπεριδρωσία (όταν ιδρώνετε υπερβολικά), εξηγεί το Healthline.

Σύμφωνα με το Medical News Today, το ξεφλούδισμα των ποδιών δεν είναι συνήθως κάτι που πρέπει να σας ανησυχεί, εκτός αν έχετε πληγές στα πόδια σας, υπερβολικό πόνο ή σημάδια λοίμωξης, τραυματισμού ή ψωρίασης. Ωστόσο, θα πρέπει ακόμα να είστε προσεκτικές αναφορικά με τα «σκασίματα» στο δέρμα σας, επειδή θα μπορούσαν να μολυνθούν.

Τα άκρα σας θα μπορούσαν, επίσης, να μολυνθούν αν προσπαθήσετε να ξεφλουδίσετε το δέρμα σας, σύμφωνα με το Women’s Health. Όμως, ως επί το πλείστον, μπορείτε να αντιμετωπίσετε το ξεφλούδισμα των ποδιών με κάποιες θεραπείες στο σπίτι, το είδος των οποίων θα εξαρτηθεί από την κατάστασή σας.


Διαφορετικές θεραπείες για το ξεφλούδισμα των ποδιών

Εάν έχετε ξηρό δέρμα, η ενυδάτωση μετά το ντους ή το μπάνιο είναι απαραίτητη, σύμφωνα με το Healthline. Αποφύγετε το ζεστό νερό, επειδή μπορεί να ξηράνει το δέρμα σας, ενώ εάν η υγρασία στο σπίτι σας είναι χαμηλή, χρησιμοποιήστε έναν υγραντήρα.

Η αφυδάτωση μπορεί, επίσης, να προκαλέσει ξηρό δέρμα, οπότε φροντίστε να παραμένετε επαρκώς ενυδατωμένες και προτιμήστε τη χρήση ήπιου σαπουνιού.

Αν τα πόδια σας ξεφλουδίζουν από φουσκάλες, τότε καλύψτε τις φουσκάλες, φορέστε άνετα παπούτσια και κρατήστε τα πόδια σας καθαρά, στεγνά και μακριά από βρώμικες επιφάνειες.


Τι να κάνετε αν έχετε κάλους

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια λίμα ποδιών για να βοηθήσετε την απομάκρυνση των κάλων και του νεκρού δέρματος, σύμφωνα με τη Feet First Clinic. Βοηθάει, μάλιστα, να μουλιάσετε πρώτα τα πόδια σας σε χλιαρό νερό για περίπου 20 λεπτά. Αφού απομακρύνετε με τη λίμα το νεκρό δέρμα, φροντίστε να εφαρμόσετε μια ενυδατική κρέμα.

Μόλις θεραπευτούν τα πόδια σας, η Feet First Clinic προτείνει να βγάζετε αμέσως όταν μπαίνετε στο σπίτι σας τα παπούτσια και τις κάλτσες σας, έτσι ώστε τα άκρα σας να μπορούν να αναπνέουν.