Βασιλικά: Αγρότες κατέβασαν τα τρακτέρ τους στην πλατεία - Ποια είναι τα αιτήματά τους - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Βασιλικά: Αγρότες κατέβασαν τα τρακτέρ τους στην πλατεία - Ποια είναι τα αιτήματά τους



Συγκέντρωση με τρακτέρ πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 22/1  αγρότες στα Βασιλικά.

Μετά από σύσκεψη του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ανατολικής Θεσσαλονίκης και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βασιλικών αποφασίστηκε η σημερινή συγκέντρωση στην περιοχή, με την ανταπόκριση να είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Σκοπός της συγκέντρωσης είναι, όπως τονίζουν, για να εκφράσουν τη διαμαρτυρία και την αγανάκτησή τους, για το υπέρογκο κόστος παραγωγής, το αίσχος των ανοικτών τιμών, την κοροϊδία των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ, τις ανεξέλεγκτες εισαγωγές και ελληνοποιήσεις.


Απαιτούν όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή τους:

Αφορολόγητο πετρέλαιο στη μάνικα για όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους.

➢ Γενναία επιδότηση των ζωοτροφών. Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση των αναγκών της λαϊκής οικογένειας.

Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων.

Διασφάλιση των αγροτοκτηνοτρόφων από τα φέσια των εμπόρων.

Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Άμεσα μέτρα για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.