"Γιορτή Γραμμάτων και Κοπή Βασιλόπιτας" του Συλλόγου Παναγία Σουμελά Δ.Θέρμης - Φωτογραφίες - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

"Γιορτή Γραμμάτων και Κοπή Βασιλόπιτας" του Συλλόγου Παναγία Σουμελά Δ.Θέρμης - Φωτογραφίες


Μία λαμπρή εκδήλωση αφιερωμένη στη "Γιορτή των Γραμμάτων" πραγματοποιήθηκε εχθές Κυριακή στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Στην εκδήλωση που περιελάμβανε βραβεύσεις, ομιλίες τραγούδια και χορούς, συμμετείχαν ο Δήμαρχος Θέρμης Θ.Παπαδόπουλος, η  επικεφαλής της παράταξης "Παρέμβαση Πολιτών" Αννα Τσιφτελίδου, ο τέως υπουργος Σωκράτης Φάμελλος, ο Αντιδήμαρχος για θέματα Παιδείας Αποστόλου Στέλιος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Κουγιουμτζίδης Κώστας, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευστάθιος Πιστέλας καθώς και εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Κέντρου. 

//Η ανακοίνωση του Συλλόγου Παναγία Σουμελά Δ.Θέρμης
 
Πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Θέρμης η πατροπαράδοτη "Γιορτή Γραμμάτων και Κοπή Βασιλόπιτας" του Σωματείου.

-Την εκδήλωση άνοιξαν τα μικρά παιδιά, τα "χάταλα" ψέλνοντας τα κάλαντα και χορεύοντας ποντιακούς χορούς με τη συνοδεία του Δημήτρη Κοσμίδη στη λύρα και του νεαρού μαθητή Παναγιώτη Παπαδόπουλου στο νταούλι.

-Στη συνέχεια, η χορωδία του Σωματείου με τη συνοδεία του χοράρχη Αχιλλέα Βασιλειάδη και του Αλέξανδρου Γεωργιάδη στη λύρα τραγούδησε τραγούδια του Πόντου.

-Ακολούθησε η ομιλία του κ.Μαυρίδη Σάββα ,διδάκτωρ Κοινωνιολογίας, με θέμα: "Το Φροντιστήριο της Τραπεζούντος και το φροντιστήριο σήμερα".

-Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκαν οι βραβεύσεις των επιτυχόντων μαθητών/τριών,αποφοίτων Λυκείων της Θέρμης, μελών του Σωματείου στα Α.Ε.Ι και Α.Τ.Ε.Ι .

-Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή της βράβευσης της πολύτεκνης μητέρας, κυρίας Χοροζίδου-Τσανακτσίδου Αλεξάνδρας, η οποία έλαβε χώρα με αφορμή την Εορτή της Υπαπαντής.

Ακολούθησαν τραγούδια αφιερωμένα στη "Μάνα" από τον καλλιτέχνη Χρήστο Γεωργιάδη με τη συνοδεία του Παναγιώτη Βελονά στη λύρα και του Χρόνη Τριανταφυλλίδη στο νταούλι.

-Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των μαθητων/τριών του 3ου Γυμνασίου Μίκρας,οι οποίοι κατέκτησαν το 1ο βραβείο στην κατηγορία "Ιστοσελίδας" στον Πανελλήνιο διαγωνισμό με θέμα:
"Ποντιακός Ελληνισμός, μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν, μέλλον".

Το Δ.Σ του Σωματείου ευχαριστεί θερμά όλους όσους παραβρέθηκαν στην εκδήλωση και επίσης όλους όσους συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της ,ξεκινώντας από τα μέλη της χορωδίας, τα παιδιά και τον δάσκαλο του χορευτικού, τους γονείς, τους μουσικούς, τη Δ.Ε.Π.Π.Α.Θ για τη φιλοξενία, τον κ.Μόσχου Γρηγόρη για την υποστήριξη και τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Σάββα Μαυρίδη για την παρουσία του .