Το σκάκι παίρνει εκδίκηση – Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παίζουν ξανά - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Το σκάκι παίρνει εκδίκηση – Γιατί εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως παίζουν ξανά

 

Με τη δημοτικότητά του να ανεβαίνει στα ύψη και το παιχνίδι πλέον να μεταφέρεται στο διαδικτυακό περιβάλλον, οι ειδικοί αναφέρουν πως το σκάκι εισέρχεται σε μία νέα εποχή.

Η αύξηση του ενδιαφέροντος για το σκάκι κορυφώθηκε με την ανακοίνωση ενός νέου διαδικτυακού διαγωνισμού, ο οποίος θα δίνει το μεγαλύτερο έπαθλο στην ιστορία του παιχνιδιού.

Συγκεκριμένα, το πρώτο φετινό Champions Chess Tour θα «φιλοξενήσει» τους καλύτερους παίκτες του κόσμου, ενώ το έπαθλο ξεπερνά συνολικά τα 2 εκατ. δολάρια.

Το τουρνουά σκάκι θα διεξαχθεί στην ιστοσελίδα Chess.com, θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο και θα αποτελείται από έξι γύρους.

Κάθε διοργάνωση έχει χρηματικό έπαθλο 235.000 δολαρίων και οι νικητές κάθε διοργάνωσης θα προκριθούν στον τελικό οκτώ παικτών, που θα διεξαχθεί ζωντανά τον Δεκέμβριο του 2023 και έχει χρηματικό έπαθλο 500.000 δολαρίων.

Επιπλέον 100.000 δολάρια θα μοιραστούν μεταξύ των 10 πρώτων στη συνολική κατάταξη.

Σημειώνεται πως κάθε παρτίδα θα διαρκεί 15 λεπτά, ενώ κάθε παίκτης θα έχει τρία λεπτά για να κάνει την κίνησή του.

«Εκατοντάδες παίκτες από όλο τον κόσμο θα διαγωνιστούν και ένας θα μείνει όρθιος: αυτός θα είναι ο αδιαμφισβήτητα καλύτερος διαδικτυακός σκακιστής στον κόσμο», ανέφερε σε δήλωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Chess.com, Erik Allebest.

Σύμφωνα με το BBC μάλιστα εκατοντάδες εκατομμύρια παίκτες, συμπεριλαμβανομένου του παγκόσμιου πρωταθλητή Magnus Carlsen και του Αμερικανού γκρανμέτρ Hikaru Nakamura, θα διεκδικήσουν τη νίκη στο τέλος της χρονιάς.

Η διαδικτυακή πλατφόρμα Chess.com ανέφερε πως μέχρι στιγμής υπάρχουν πάνω από 102 εκατομμύρια εγγεγραμένοι χρήστες- μια αύξηση 238% από τον Ιανουάριο του 2020.

Μάλιστα ο ιστότοπος ανακοίνωσε ότι δυσκολεύεται να ανταποκριθεί στη ζήτηση, καθώς η ιστοσελίδα «πέφτει» πολλές φορές κατά τη διάρκεια της ημέρας.