Εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών της Περιστεράς - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Εκδήλωση προς τιμή των εθελοντών της Περιστεράς


//Ανακοίνωση Δ.Θέρμης: 

Τους εθελοντές της Περιστεράς για την πολύτιμη προσφορά τους τίμησε σε εκδήλωση η οποία έγινε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου η Κοινότητα.

 Στο σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος αφού ευχήθηκε σε όλους με υγεία και δύναμη για τη νέα χρονιά, τόνισε ότι «είναι γνωστό πως έχουμε τη χαρά να διαθέτουμε ως δήμος εθελοντικές ομάδες σε όλες σχεδόν τις κοινότητες, οι οποίες πραγματοποιούν πολλές δράσεις όπως δενδροφυτεύσεις, φροντίδα του δημόσιου χώρου, αισθητική αναβάθμιση χώρων ψυχαγωγίας κ.ά., αλλά εσείς εδώ στην Περιστερά έχετε πάει την εθελοντική προσφορά ένα βήμα πιο πάνω, υλοποιώντας ακόμη και ολόκληρα έργα». 

Υπογράμμισε πως «αναμφισβήτητα ο δήμος Θέρμης βρίσκεται και θα βρίσκεται στο πλευρό όλων των εθελοντών παρέχοντάς σας, όλα τα απαραίτητα υλικά για να μπορέσετε να κάνετε όλα τα έργα που έχετε προγραμματίσει». Αναφερόμενος ειδικότερα για τους εθελοντές της Περιστεράς ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «όταν κάποιος επισκέπτεται την Περιστέρα καταλαβαίνει από την πρώτη ματιά τη διαφορά, βλέποντας πόσο φροντίζετε τον τόπο σας, και όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δικής σας δουλειάς, των εθελοντών του χωριού». 


Ο δήμαρχος αναφέρθηκε παράλληλα στο μεγάλο πρόβλημα της μείωσης του πληθυσμού της Ελλάδας κατά την τελευταία απογραφή και πόσο μάλλον στα μικρά ορεινά χωριά όπου δεν υπάρχουν δουλειές και έτσι ο κόσμος καταφεύγει στα αστικά κέντρα. 

Επισήμανε πως στην Περιστερά, με όλες τις παρεμβάσεις που γίνονται και την τεράστια προσπάθεια όλων δίνονται κίνητρα στον κόσμο και κυρίως στη νεολαία να μείνει στο χωριό και να προσφέρει σε αυτό. « Το χωριό έχει ζωή, λειτουργεί το σχολείο κανονικά και ο τόπος έχει ανάπτυξη. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλους για την ενότητα που σας διακρίνει και τα έργα σας και να θυμάστε είμαστε δίπλα σας σε οτιδήποτε χρειαστείτε».


Ο πρόεδρος της Κοινότητας Δημήτρης Ντισλής ευχήθηκε σε όλους καλή χρονιά με υγεία αισιοδοξία, δημιουργικότητα και δύναμη να συνεχίσουν όλοι μαζί! Ευχαρίστησε τον δήμαρχο και όλους τους παρευρισκόμενους που γέμισαν το μαγαζί, λέγοντας ότι κανένα μαγαζί πλέον δεν μπορεί να χωρέσει όλους τους εθελοντές διότι όλοι οι κάτοικοι κάτι έχουν προσφέρει σε αυτά τα χρόνια, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο και με διάφορους τρόπους. «Ο αγώνας για την βελτίωση της καθημερινότητας είναι διαρκής και παρεμβάσεις έχουν γίνει σε όλες τις γειτονιές του χωριού μας και θα συνεχίσουν να γίνονται. 

Έχουμε ακόμη πολλά στο μυαλό μας μέχρι να τελειώσει η τετραετία, αλλά το μεγαλύτερο έργο για εμένα είναι η αλλαγή της νοοτροπίας από τον μικρότερο μέχρι τον μεγαλύτερο κάτοικο του χωριού. Όλοι πλέον νιώθουν το χωριό μας σαν το μεγάλο τους σπίτι, νοιάζονται για αυτό, βοηθάνε για να καλυτερεύσει το οτιδήποτε, το προσέχουν και θέλουν συνεχώς να πηγαίνει μπροστά».

Ο κ. Ντισλής αναφέρθηκε στη μεγάλη στήριξη που έχουν όλοι οι εθελοντές από το δήμο και από τον ίδιο το δήμαρχο και μίλησε για όλες τις επόμενες προγραμματισμένες παρεμβάσεις των εθελοντών. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Απόστολος Τσολάκης και Βασίλης Μουστάκας και η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Φανή Χατζηδημητρίου.