Τι αλλάζει στο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία - THERMISnews.gr

Τελευταία Νέα:

Τι αλλάζει στο σύστημα διορισμού των εκπαιδευτικών στα σχολεία


Πάγιος στόχος του υπουργείου, να γίνονται μόνιμοι διορισμοί κάθε χρόνο ώστε να μειωθεί το φαινόμενο των αναπληρωτών.


Ένα νέο σύστημα μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών το οποία αναμένεται να προσφέρει διαφάνεια και έναν πιο αντικειμενικό τρόπο στην επιλογή τους , επεξεργάζεται το Υπουργείο Παιδείας.

Το Υπουργείο Παιδείας θα προχωρήσει σε μόνιμους διορισμούς με βάση το σύστημα μοριοδότησης όπως αυτό ψηφίστηκε το 2019.

Η μοριοδότηση θα συνεχιστεί καθώς βασικά κριτήρια όπως η προϋπηρεσία , τα ακαδημαϊκά κριτήρια και η παιδαγωγική και επιστημονική κατάρτιση παραμένουν σημαντικοί παράγοντες για το υπουργείο Παιδείας.

Μένει πλέον να φανεί τι θα ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας το προσεχές διάστημα για ένα ζήτημα που αφορά χιλιάδες εκπαιδευτικούς που αναμένουν το διορισμό τους σε μόνιμες θέσεις καθώς και όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν στο μηχανογραφικό δελτίο των πανελλαδικών Παιδαγωγικές σχολές καθώς και τα λεγόμενα «καθηγητικά» τμήματα.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, το νέο σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο και δεν έχει ολοκληρωθεί, έχει ως «κορμό» τις εξετάσεις «ΑΣΕΠ» ενώ θα υπάρξει συνυπολογισμός στην μοριοδότηση που θα σχετίζεται με την προϋπηρεσία, την παιδαγωγική κατάρτιση, κοινωνικά κριτήρια κλπ.


dikaiologitika.gr